L’Ajuntament de Sagunt denuncia una “campanya d’assetjament” pel conflicte de Lafarge

0
1110
Teresa Garcia, regidora de Presidència de Sagunt

La regidora Teresa Garcia ha advertit de “falta de respecte” cap a les institucions que negocien i insults cap a l’alcalde de Sagunt i d’altres regidors

L’Ajuntament de Sagunt ha ha advertit que fins i tot es poden abandonar les negociacions dins la situació de “campanya d’assetjament” que envolta el procés de negociació sobre l’explotació de la pedrera Salt del Llop de Lafarge.

Així la regidora de Sagunt Teresa Garcia (Compromís) ha advertit que hi ha “manifestacions, declaracions i actituds” a més de “mancades de respecte cap a les institucions tant municipals com autonòmiques”, i que això pot provocar l’abandonament de negociacions si no s’avança en un acord global.

La responsable de Sagunt afirma que s’ha produït una “falta de respecte a les institucions que està duent-se a terme mediàticament, no ajuda a la resolució dels problemes, al contrari els aguditza”. Concretament Teresa Garcia apunta que “durant aquest procés s’ha insultat a l’alcalde, a diversos regidors i regidores d’una ciutat en diverses ocasions, i igualment ara s’amenaça a un Consell de la Generalitat, cosa que és del tot intolerable quan tant Ajuntament com Consell, amb les diverses conselleries implicades, estan treballant per a trobar una solució que concilie tots els interessos. Una solució que ha d’anar més de pressa, efectivament, i que a més deu arreplegar una conciliació que és absolutament necessària per a evitar la judicialización. Estem treballant per a garantir el dret al treball, a l’habitatge i al medi ambient i hem de fer-ho amb diligència, però en un clima favorable, no hostil”.

També s’ha expressat preocupació pel retard en l’avanç de les negociacions per a plasmar l’acordat. Així la Conselleria d’Indústria ha desconvocat la reunió per a aclarir els termes de l’acord de protecció de Margas i Romeu i el trasllat al Pinyal.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Govern de Sagunt presenta l'esborrany del pressupost de 2019 que frega els 80 milions d'euros

García explica que a primera hora d’este dijous dia 19, l’ajuntament encara no havia rebut confirmació expressa de la reunió preconvocada el passat dia 17 de desembre, quan es va arribar al preacord per a la protecció simultània de Margas-Romeu i el trasllat de l’activitat extractiva al Pinyal.

L’Ajuntament de Sagunt explica que va expressar dimecres la seua preocupació a les diferents conselleries afectades i ha sigut aquest matí de dijous quan s’ha rebut resposta per part de la Direcció general d’Indústria que la reunió no tindria lloc per impossibilitat de l’empresa i els tècnics d’aqueixa direcció general.

Teresa Garcia també afegeix que veu amb “extrema preocupació” la forma amb la qual està duent-se a terme aquest procés, “no és seriós no saber que no hi havia reunió hores abans i sense confirmació prèvia, som una administració pública que està defensant el dret d’allò que té l’obligació d’administrar. Justament en el moment en el qual cal concretar la simultaneïtat i assegurar la protecció de Margas i Romeu per a propiciar una solució satisfactòria per a totes les parts, que assegure els llocs de treball”.

“Entenem i compartim l’angoixa per l’esgotament dels terminis, exigim que es complisca allò que s’ha acordat el més ràpidament possible i que es resolguen els dubtes de legalitat que hem plantejat”, afirma Garcia. Però alhora destaca que “la solució que finalment es trobe ha de ser necessàriament política i ha de conciliar tots els interessos, la pressió deu dirigir-se cap a la consecució de tots els objectius. Aquest ajuntament no serà còmplice d’una solució parcial i no dubtarem a abandonar unes negociacions que deixen de costat a qualsevol dels col·lectius en conflicte”, ha finalitzat la delegada de Presidència.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'empresarial ASECAM de Sagunt i el Camp de Morvedre celebra la gala del seu 20é aniversari

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here