Sagunt assenyala 41 punts de risc dins el nou protocol per episodis de precipitacions i temporal marítim

0
1888
Imatge d'una inundació al port de Sagunt.

Els punts de risc es classifiquen en tres colors: groc, taronja i roig, sent aquest últim el de major risc amb 5 punts

Sagunt ha aprovat per unanimitat en el ple municipal un protocol d’actuació municipal davant episodis de precipitacions i temporal marítim. Dins d’aquest protocol s’identifiquen 41 zones de risc en tot el terme municipal de Sagunt enfront d’inundacions, de les quals cinc són molt crítiques.

L’expedient va ser presentat per la regidora de Policia Local, Natalia Antonino. En aquest expedient s’ha acordat que l’Ajuntament de Sagunt aprove el Protocol Municipal davant episodis de precipitacions i temporal marítim i, a més, remetre el present acord a Aigües de Sagunt, el Consell Agrari, la Guàrdia Rural i els departaments de Mobilitat Urbana, Manteniment, Protecció Civil i Alcaldia.

Cal destacar que el Ple de la Corporació Municipal, en sessió ordinària celebrada el passat 8 de setembre de 2021, va acordar «instar la Junta de Govern a la redacció, de manera urgent, del Pla d’Actuació Enfront d’Inundacions del Municipi de Sagunt a fi d’analitzar amb major detall la incidència del risc en el municipi i establir les mesures preventives i d’intervenció en cas d’emergència». En este sentit, el primer esborrany d’este document es va realitzar el 20 d’octubre de l’any passat, el qual s’ha anat modificant i millorant fins a obtindre el present protocol.

D’esta manera, des del Departament de Policia Local juntament amb el Consell Agrari i els Departaments de Mobilitat Urbana, Manteniment, Aigües de Sagunt, Guarderia Rural, Protecció Civil, Alcaldia i la Societat Anònima de Gestió (SAG), s’ha redactat un protocol d’actuació municipal davant episodis de precipitacions i temporal marítim, el qual té la finalitat d’aconseguir la màxima protecció possible per a les persones, els béns i el medi ambient que puguen resultar afectats a conseqüència d’inundacions.

Els objectius a aconseguir són preveure l’estructura organitzativa i l’operativitat per a la intervenció en emergències davant episodis de precipitacions i temporal marítim i determinar els elements vulnerables en funció de l’anàlisi del risc i els nivells del mateix en les diferents zones del terme municipal i delimitar les àrees segons possibles requeriments d’intervenció.

Les 41 zones de risc detectades es classifiquen segons la seua criticitat com a baixa (color verd), mitjana (groc), alta (taronja) i molt alta (roig), que correspon amb la classificació d’alertes a l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

D’aquestos punts s’identifiquen el pas inferior Ferrodisa, que dona accés al nucli del Port de Sagunt des del sud, l’encreuament entre les avingudes Camp de Morvedre i Mediterrani, el pont que creua el llit del riu Palància entre el barri Sant Josep i Canet d’en Berenguer, la zona de l’avinguda Albert Einstein del polígon Sepes i, finalment, en Almardà, els carrers del Fumarel i del Verderol.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí