Sagunt aprova l’ordenança de les cucanyes marítimes sense vots en contra

0
2071
Celebració d'una de les cucanyes marítimes de Sagunt.

Regularà tots els aspectes de les cucanyes, des del desenvolupament de l’activitat fins a la concessió dels premis i la documentació a presentar per a cobrar-los

​El Ple de l’Ajuntament de Sagunt, celebrat el passat 30 de desembre, va aprovar inicialment una nova ordenança que regularà la concessió dels premis de les cucanyes marítimes de les festes patronals del Port de Sagunt. Este acord serà publicat en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOP) i llavors s’obrirà un termini de 30 dies per a presentar reclamacions i suggeriments. Una vegada transcorregut este període, s’elevarà al Ple juntament amb les reclamacions i suggeriments que s’hagueren presentat per a la seua aprovació definitiva. En el cas que no es presente cap reclamació o suggeriment, es donarà per aprovada definitivament. Este punt es va aprovar amb els vots favorables de PSOE, Compromís, EU i Ciudadanos, i l’abstenció d’IP, PP i Vox.

Fins a 2020, les cucanyes estaven regulades en unes bases, però els informes tècnics indicaven la necessitat de regular-les amb una ordenança per a dotar-les de majors garanties i seguretat jurídica.

L’ordenança recull, en una dotzena d’apartats, aspectes com la inscripció o l’edat necessària per a participar-hi, les diferents activitats que es duen a terme, el procediment de concessió dels premis, etc.

Podran participar-hi totes les persones que ho desitgen sense inscripció prèvia. Els menors d’edat ho podran fer davall la supervisió dels pares, les mares o tutors legals. L’ordenança es publicarà en el BOP i en la seu electrònica de l’Ajuntament de Sagunt.

Les activitats amb premi econòmic són les d’agafar una bandera en un pal greixat i el llançament de pilotes. La quantia dels premis s’aprovarà amb anterioritat a la celebració de les cucanyes i es publicarà en el tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Ajuntament. La determinació del número de la pilota i el premi que portarà associat es realitzarà a través d’un procediment que assegure l’objectivitat i aleatorietat i que es determinarà en la convocatòria anual.

L’ordenança també indica el procediment i la documentació a presentar pels guanyadors per a poder cobrar els premis. Esta documentació s’haurà de presentar en un termini màxim de cinc dies a partir del següent al de la celebració de les cucanyes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí