Sagunt aprova l’adjudicació de les obres d’urbanització de la futura Ciutat de la Justícia

0
1454
Terrenys en els què es contruirà el futur Palau de Justícia de Sagunt.

L’adjudicació s’ha atorgat per un import de 498.513 euros i es durà a terme en un termini de 4 mesos

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sagunt, celebrada aquest divendres, ha adjudicat el contracte d’obres d’urbanització de la parcel·la en què se situarà la futura seu de la Ciutat de la Justícia, a l’empresa Liqües S. a., per un import de 498.513 euros (IVA inclòs). Així mateix, l’obra compta amb l’ampliació del termini de garantia en 4 anys, que és una millora presentada per l’empresa en la licitació del contracte.

Les obres d’urbanització consistiran a dotar a la parcel·la dels serveis de les xarxes de sanejament, proveïment d’aigua potable, subministrament d’energia elèctrica, enllumenat públic, de telefonia, així com de xarxa viària i senyalització.

L’execució del contracte d’obres serà de 4 mesos, comptats a partir de l’endemà a la signatura de l’acta de comprovació del replanteig que dona inici oficial al termini, tenint en compte que pot haver-hi possibles retards a causa de l’aparició de restes arqueològiques.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, assegura que es continuen donant passos perquè el Palau de Justícia de Sagunt siga una realitat: «un edifici que permetrà dignificar i prestar un millor servei a tots els ciutadans i ciutadanes amb una justícia del segle XXI, que siga amable, pròxima i digital, tots ells, elements imprescindibles, i que demostra, una vegada més, eixe compromís de la Generalitat amb la nostra ciutat». Al que ha afegit: «Agrair a la Conselleria de Justícia que haja marcat com a prioritari el nostre projecte i, dir que per part de l’Ajuntament oferirem tota la col·laboració perquè esta gran infraestructura arribe en el menor temps possible a la nostra ciutat».

Es tracta d’una parcel·la situada en el Macrosector VII del Pla General d’Ordenació Urbana de Sagunt, situada concretament en la zona oest del terme municipal. Ocupa una superfície total de 9.700 m², en una parcel·la de 82 metres d’ample i 119 metres de llarg.

Així mateix, els límits físics de la urbanització són els següents: la cara nord donarà al futur bulevard de l’Avinguda de les Corts Valencianes; la zona est, donarà al carrer Carmen Martín Gaite i les zones sud i oest són parcel·les privades de cultiu sense ús. En esta parcel·la es preveu un espai de 3.126 m² destinats a viari, concretament s’habilitaran zones d’aparcament, vies de desplaçament de doble sentit i de sentit únic, i voreres.

El regidor de Contractació, Javier Raro, ha manifestat que esta és una bona notícia per a la ciutat: «És una bona notícia, si bé encara queden dos contractes més per adjudicar, el de direcció d’obra i el de seguiment arqueològic. Fem un pas més perquè, en el menor temps possible, el projecte de la Ciutat de la Justícia nou per a la nostra ciutat siga una realitat. Al costat de la urbanització de la parcel·la que durem a terme des de l’Ajuntament, recentment la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria, ha adjudicat la redacció del projecte de les obres del què serà l’edifici dels jutjats i, treballant en paral·lel, prompte, en un termini aproximat de dos anys, tindrem uns nous jutjats per a la nostra ciutat, que era un dels objectius que ens vam proposar a l’inici de la legislatura».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí