Sagunt aprova el pla de contractació 2021 de l’ajuntament

0
1254
Ajuntament de Sagunt.

Per primera vegada este pla inclou la planificació d’inversions, a més dels contractes de subministraments i serveis

​La Junta de Govern Local de Sagunt ha aprovat aquest divendres el pla de contractació de l’Ajuntament de Sagunt per a este any 2021. L’aprovació d’este document és un mandat de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, que per primera s’aprova en tota la seua extensió, perquè l’any 2020 el primer pla de contractació elaborat per l’Ajuntament de Sagunt se cenyia als contractes de serveis i subministraments, no contemplant la planificació d’inversions.

Per al regidor de Contractació, Javier Raro, la redacció i aprovació del pla de contractació «és un pas més en l’objectiu d’organitzar i planificar completament tota la matèria de contractació que gestiona l’ajuntament». A més, el regidor indica que «és una informació real i completa de tots els contractes que passen pel departament de contractació, que sovint pensem que només són les grans obres, quan la realitat és que es gestionen moltes qüestions més que la ciutadania desconeix, perquè a més les tasques no finalitzen amb la licitació, posteriorment cal fer un seguiment dels contractes, abordar les pròrrogues, etc.»

El pla, que està estructurat en quatre parts, s’inicia fent una valoració del pla de contractació de 2020, continua amb la programació de serveis i subministraments d’este 2021, introduïx per primera vegada la programació d’obres d’enguany i acaba amb unes normes organitzatives aplicables a la gestió de contractes.

Respecte a l’execució del pla de contractació de 2020 la valoració és molt positiva perquè el percentatge de compliment és elevat, tenint en compte les circumstàncies anormals de l’any 2020 provocades per la pandèmia. Javier Raro ha apuntat sobre este tema que «com primera experiència el pla de contractació de 2020 es tanca amb una valoració satisfactòria, el percentatge de compliment és superior al 80%, quan a més s’han hagut d’abordar diferents contractes no previstos inicialment a causa de la covid-19».

Valorant el nou pla el regidor comenta que «sens dubte la inclusió este 2021 de la matèria d’inversions, és a dir l’execució d’obres i la redacció de projectes, és la principal novetat, ja que malgrat que ens trobem en una línia de millora en este aspecte, una organització completa d’esta matèria és tan important no sols per a l’ajuntament, sinó que per a la ciutadania és essencial». A més, Raro afegia que «l’elaboració i aprovació del pla de contractació és important, però seguir l’execució i el seu compliment és essencial per a millorar tota la matèria de contractació de l’administració local».

El regidor de Contractació ha volgut agrair als treballadors i treballadors del departament la seua aportació en la redacció d’este pla, considera que «s’ha fet una bona faena i cal agrair-ho als vertaders artífexs que són els treballadors del departament, que cada dia es bolquen en què les coses tiren avant».

Després de la seua aprovació el pla serà comunicat a tots els centres gestors de l’Ajuntament i es publicarà en la secció de l’Ajuntament de la plataforma de contractes del sector públic.​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí