Sagunt aprova el III Pla d’Igualtat de Gènere per a avançar en la igualtat real i eliminar les discriminacions per raó de sexe

0
251
Ajuntament de Sagunt.

Este pla és una ferramenta per a la intervenció de l’Ajuntament, en la qual es marquen els objectius, les estratègies, les accions i el seu calendari, així com els recursos necessaris per a fer de Sagunt un municipi igualitari

La Corporació Municipal ha aprovat en la sessió ordinària del Ple Municipal del mes de novembre el III Pla d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Sagunt 2022-2026, l’objectiu del qual és dissenyar un marc d’actuació i les seues corresponents mesures que permeten avançar en la igualtat real entre dones i hòmens en tots els àmbits de la vida política, econòmica, cultural i social i, al mateix temps, eliminar les discriminacions per raó de sexe existents.

Este pla és una ferramenta per a la intervenció de l’Ajuntament, en la qual es marquen els objectius, les estratègies, les accions i el seu calendari, així com els recursos necessaris per a fer de Sagunt un municipi igualitari. Es tracta d’un full de ruta contextualitzat en la realitat municipal per a aconseguir transformacions reals en els pròxims anys.

El pla va ser presentat en el Ple Municipal pel departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt i va ser defensat per l’alcalde de Sagunt i regidor d’Igualtat, Darío Moreno. El III Pla d’Igualtat de Gènere va obtindre els vots a favor de PSPV-PSOE, Compromís, IP, PP, EU, Cs i Grup No Adscrits i el vot en contra de Vox.

Este III Pla d’Igualtat de Gènere dirigix l’atenció a la transversalitat de gènere, de manera que el conjunt de l’acció municipal considere les diferències i posicions socials desiguals de dones i hòmens i com assignar adequadament accions i recursos orientant-los a la transformació de la desigualtat identificada, durant tot el procés d’execució de les respectives actuacions, segons s’indica en este.

A més, amb este pla es donarà continuïtat a les accions dirigides a combatre la persistència d’estereotips de gènere que condicionen dimensions de la vida de dones i hòmens; a fomentar la corresponsabilitat en l’assumpció de les responsabilitats domèstiques i familiars; a millorar les oportunitats d’ocupació per a les dones; estimular la seua participació social etc., així com l’articulació de mecanismes de prevenció i intervenció enfront de la violència de gènere.

El III Pla d’Igualtat de Gènere naix amb la intenció de ser l’instrument orientador fonamental de la política municipal i constituïx el marc d’actuació sobre el qual

implementar polítiques municipals d’igualtat de gènere per als pròxims anys, «un pla per a construir un Sagunt en el qual les dones tinguen veu i capacitat de decisió, en el qual la precarietat i la pobresa que actualment afecta majorment les dones es vaja erradicant, un territori en el qual totes puguem gaudir d’una vida lliure de violències masclistes, en el qual la tasca de les cures i les tasques domèstiques estiguen repartides de manera equitativa i justa, en el qual es reconega la diversitat sexual, cultural i religiosa, en definitiva, un lloc on les dones se senten protagonistes i iguals en la vida econòmica, cultural social i política», tal com recull el document aprovat ahir pel Ple Municipal .

El III Pla d’Igualtat de Gènere s’ha elaborat a través d’un procés participatiu obert i pautat, desenvolupat al llarg de l’any 2022, i en el qual s’han habilitat canals i moments per a la reflexió. En este procés han interactuat tres nivells d’agents i àmbits: polític, tècnic i ciutadà, des de la coordinació duta a terme per l’Àrea d’Igualtat.

Des de l’Àrea d’Igualtat, s’ha liderat el procés participatiu amb l’objectiu d’incloure les opinions, necessitats i demandes del veïnat —especialment dels col·lectius feministes i de dones integrats en el Consell Municipal de la Dona i la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre—. Així mateix, també s’han creat espais de treball i interlocució amb les diferents àrees tècniques a través de la Comissió Transversal de Gènere, el personal polític i agents institucionals que operen en el municipi. D’esta manera, s’ha establit una estratègia per a garantir que este pla estiga contextualitzat i obeïsca a la realitat del municipi.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí