Sagunt ajorna el seu posicionament sobre la cimentera Lafarge en recusar esta als tècnics municipals

0
1311
Quico Fernández va fer l'anunci acompanyat de tot el seu equip de govern

L’anunci de la retirada dels punts de l’ordre del dia del ple de Sagunt sobre Lafarge provoca un retard en el ple que acaba en enfrontament amb el PP

La incògnita sobre el futur de la cimentera Lafarge i la conservació de la muntanya de Romeu a Sagunt s’allarga.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, junt l’Equip de Govern, format pels grups polítics Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre i PSPV, van oferir este dimarts una roda de premsa després de la recusació presentada per l’empresa Lafarge Holcim en la qual es rebutja a dos funcionaris de l’ajuntament, concretament al secretari general i al cap d’Urbanisme, en relació als expedients que afecten a la companyia cementera.

Aquesta recusació, que s’analitzarà durant els pròxims dies, ha provocat que l’alcalde retirara els punts del dia del ple, que se celebrava este dimarts de vesprada, que afectaven a l’empresa Lafarge. Es tractava del setè punt, en referència al dictamen de sol·licitud municipal de delimitació del Paratge Natural Municipal de la muntanya de Romeu, i el novè, en el qual s’aborda la proposició sobre el pronunciament municipal desfavorable al plec de condicions tècniques proposat per la Conselleria de Medi ambient i obertura d’expedient a l’empresa concessionària, encaminat a determinar el grau d’incompliment i les conseqüències jurídiques, açò relacionat amb la pedrera que Lafarge explota en la citada muntanya (pedrera Salt del Llop).

En aquest sentit, Quico Fernández ha expressat que es tracta de “una tàctica dilatoria per part de l’empresa, que en res esperem que afecte al procés ni a la voluntat inequívoca d’aquest Equip de Govern de protegir la muntanya de Romeu i de respondre de manera adequada a la demanda d’ocupació”. A més, ha indicat que “aquestes estratègies dilatòries van en la mateixa línia que l’empresa està demostrant en els últims anys, és a dir, no afrontar l’expedient de la manera esperada en termes de lleialtat institucional”.

D’altra banda, ha volgut traslladar als treballadors municipals “la nostra plena confiança en el seu treball. Aquest atac que es fa des de l’empresa als nostres funcionaris és una demostració més de no entendre que vivim en un estat de dret, i que per molta força que tinga la multinacional, també s’ha de sotmetre com qualsevol ciutadà a l’exercici dels procediments administratius”.

L’alcalde també ha anunciat que En els pròxims dies, i complint amb els terminis, decidirà l’admissió o no de la recusació, que suposaria la suspensió de l’expedient i, per tant, el comunicat a la Conselleria perquè prenguen la decisió sobre la resolució.

Picabaralla amb el PP al ple

La celebració d’esta roda de premsa anunciat la retirada dels punts de l’ordre del dia va provocar un retard de 20 minuts en l’ínici del ple municipal, fet que no va agradar al PP i que va mostrar el seu rebuig.

Així la regidora popular Maribel Sanz va exigir explicacions a l’alcalde sobre el retard just en el moment que Quico Fernández les estava oferint, este fet va provocar que l’alcalde recriminara l’actitud de Sanz titllant-la de “impertinent” mentre li donava tres avisos d’expulsió, expulsió que finalment es va produir.

Davant esta situació el portaveu del PP, Sergio Muniesa, li va reclamar que retirara el que considerava un “insult” a la regidora, fet que, segons Muniesa va provocar també la seua pròpia expulsió i la regidora també del PP, Davinia Bono, i tot seguit l’abandonament del ple de les dues regidores ressants del grup popular.

Este fet ha produït les crítiques de Sergio Muniesa que ha qualificat de “tirà” a Quico Fernández i de “circ” la situació viscuda al ple, per la qual reclama a l’alcalde que es disculpe.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here