Sagunt adquireix la casa natalícia de l’heroi de la independència José Romeu

0
2097
La casa Romeu es comprarà per quasi 400.000 euros.

La compra de l’immoble de 349 metres quadrats es fa per un import de 390.000 euros

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha anunciat que l’Ajuntament de Sagunt ja s’ha adquirit per 390.000 euros la casa de l’heroi de la independència José Romeu, un immoble que té una superfície de 349 metres quadrats i que està situat darrere de l’auditori Joaquín Rodrigo. Es tracta d’una operació que preten oferir un nou espai públic, els usos del qual s’estan analitzant.

Moreno ha informat la ciutadania, acompanyat pel regidor de Contractació, Javier Raro; la regidora de Cultura, Asun Moll, i de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, de la recent compra d’este edifici considerat patrimoni històric de la ciutat. «S’han alineat moltes coses per a esta operació i per fi hui podem presentar l’adquisició de la casa de Romeu».

Una vegada l’Ajuntament ja és propietari d’este edifici, es realitzarà una avaluació del mateix per a analitzar les seues funcionalitats perquè «la ciutadania guanye un espai que és un referent de la nostra història i de la nostra ciutat i a partir d’ací començar a pensar quin paper volem donar-li a este edifici dins de totes les funcions i servicis que prestem a la ciutadania», ha assenyalat Moreno.

Esta acció s’emmarca dins d’una estratègia de l’Equip de Govern, que va en la línia «d’intentar adquirir elements que siguen distintius i singulars de la nostra història i cultura i importants per a la nostra ciutat», ha assegurat l’alcalde, a més de ressaltar que també treballen en les inversions del patrimoni municipal i en aconseguir que altres administracions invertisquen en el patrimoni de la seua competència. Per a la compra de la casa de Romeu, «a més de la bona voluntat de l’agent privat de vendre a l’Ajuntament, hi ha una altra circumstància positiva que és aprofitar una subvenció de la Diputació de València per a realitzar esta compra».

Sampedro ha afirmat que l’Equip de Govern porta diversos mesos treballant en esta operació i en altres operacions de compra d’immobles, ja que la voluntat de l’Ajuntament és «continuar augmentant el seu patrimoni en immobles que tinguen interés històric, cultural, patrimonial, industrial i de la Guerra Civil, per a posar-ho en valor i consolidar-ho». A més, Sampedro ha destacat «no hi ha oblit ni deixadesa, es pot fer molt més i ho farem, però estem treballant pel nostre patrimoni».

Moll ha assegurat que «el tren passa una vegada, s’han alineat els planetes, afortunadament ens ha pillat en circumstàncies de poder adquirir este immoble i així ha sigut». A més, ha agraït a la població «que s’ha mobilitzat i que ha preguntat, a tots els partits, que des del moment que va córrer el rumor que este immoble estava en possible tracte, han sigut ací pendents, donant-nos suport, dient-nos que tiraríem avant».

El primer edil ha assegurat que un dels objectius de l’Equip de Govern és «continuar cuidant del nostre patrimoni històric i industrial i sobretot continuar posant-lo en valor. Des del principi vam dir que una de les nostres apostes seriosa esta àrea, en la qual considerem que queda molt per fer, però fem passos en la bona direcció». D’altra banda, l’Ajuntament també continuarà treballant perquè altres administracions complisquen amb les seues responsabilitats i compromisos, així com continuar invertint en el patrimoni propietat de l’Ajuntament i plantejar noves adquisicions que puguen ser d’especial interés per a la ciutat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí