Sagunt adopta restriccions urgents per l’augment de positius de Covid-19 que el situa en el punt més alt de la pandèmia

0
1367
Darío Moreno, alcalde de Sagunt.

L’alcalde ha dictat un ban amb les noves mesures després d’aconseguir Sagunt la xifra de 1.088 casos per 100.000 habitants

L’Ajuntament de Sagunt ha adoptat noves mesures urgents per a reduir l’impacte del coronavirus en el municipi. Així ho ha anunciat l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en un ban i en una compareixença pública en la qual ha mostrat la seua preocupació davant la «situació crítica que viu el nostre municipi arran de la pandèmia».

Davant l’augment de casos a la ciutat, que ha arribat hui als 1.088,60 casos per 100.000 habitants, que és la xifra d’incidència acumulada més alta de tota la pandèmia, l’Ajuntament ha disposat una bateria de noves mesures de caràcter urgent per a contindre la propagació del virus. Això vol dir que actualment a la ciutat més de l’1% de la població té Covid de manera activa. Per este motiu, tots els grups polítics municipals s’han reunit i han consensuat el contingut d’un ban i un comunicat oficial.

Estes mesures, que estaran en vigor durant els pròxims 14 dies a partir de demà, dimecres 20 de gener, suposen l’anul·lació o ajornament de tots els actes organitzats pel consistori tant culturals, de Joventut, Igualtat, Universitat Popular (la formació serà en línia a través de la plataforma EDUECO), formatius, etc., que tinguen lloc en les instal·lacions municipals.

Així mateix, se suspenen fins a un altre avís totes les activitats, competicions, esdeveniments i cursos desenvolupats en instal·lacions esportives municipals, restringint el seu ús tant als clubs esportius com a usuaris. En el cas dels esportistes d’elit i equips de màxima categoria de competició, sí que podran entrenar excepcionalment i realitzar partits, encara que sense públic, si així es considera després d’un consens previ amb l’equip tècnic del departament d’Esports.

Tampoc es promourà ni autoritzarà temporalment cap esdeveniment extraordinari esportiu, cultural o de qualsevol altra naturalesa que tinga lloc en instal·lacions municipals o en la via pública, el desenvolupament del qual tinga data prevista en les pròximes 2 setmanes. De la mateixa manera, se suspén l’activitat de les associacions de caràcter social i altres que utilitzen dependències municipals.

Quant als mercats, es mantenen tant l’interior com l’exterior per considerar-se activitats de proveïment bàsic, i no d’oci. En el cas del mercat exterior, es continuen aplicant les mesures previstes en la fase 2 amb delimitació perimetral i control d’aforament, reducció al 50% de les parades, prohibició d’aglomeracions i manteniment de distància de seguretat i adopció de mesures higièniques, com a aplicació de gel hidroalcohòlic en l’entrada del recinte.

D’altra banda, quant als servicis essencials d’atenció a la ciutadania com el SAIC, Serveis Socials o Igualtat, continuaran prestant assistència, encara que sempre amb cita prèvia. També es mantenen obertes les sales d’estudi dels diferents centres municipals per a evitar un impacte negatiu en el rendiment d’estudiants que no disposen de condicions òptimes en els seus domicilis per a l’estudi, però s’extremaran les mesures de seguretat i higiene.

Una altra de les mesures afecta a les activitats i classes realitzades pel Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo de Sagunt, les quals, tal com detalla el ban, comporten alt risc pel fet que els usuaris i usuàries no poden utilitzar màscares, per la qual cosa passaran a ser telemàtiques, especialment les assignatures de Banda, Orquestra i Cor.

A més, l’Ajuntament continua prestant tots els servicis posats en marxa durant la primera ona per a minimitzar les exposicions de persones d’alt risc. Això inclou programes estructurals com el Servei d’Atenció Domiciliària o el Menjar a casa, però també accions extraordinàries com el pla de voluntariat. Qualsevol persona interessada només ha de posar-se en contacte amb el Departament de Serveis Socials en el 96.265.58.82 o manar un correu electrònic a servicios.sociales@aytosagunto.es.

Totes estes mesures se sumen a les ja vigents des de la setmana passada que afecten el tancament de parcs infantils, instal·lacions biosaludables, paellers i zones recreatives a l’aire lliure, així com a l’augment de controls d’aforament i aglomeracions per part de la Policia Local en zones d’especial afluència, com àrees comercials, zones verdes, etc.

Finalment, la Corporació Municipal requerix a entitats privades i particulars la prestació de la màxima col·laboració si fóra necessari. Així mateix, s’apel·la a la comprensió de la ciutadania del municipi davant les noves mesures establides i es realitza una crida perquè continuen extremant totes les precaucions i mesures de seguretat enfront de la COVID 19.

A més de les noves mesures per a lluitar contra la pandèmia, davant la gravetat de la situació, l’Ajuntament ha fet públic un comunicat oficial subscrit per tots els partits que formen la Corporació Municipal en el qual demana «màxima responsabilitat» a la ciutadania. En el text, afirmen que, segons els experts de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), gran part de la transmissió que s’està produint en este moment és a causa de reunions privades. Per este motiu «és essencial reduir l’exposició social per a mantindre el virus a ratlla i trencar la cadena de transmissió». Continua argumentant que les reunions socials poden ser especialment perilloses perquè s’ajunten grups de persones de diferents llars i es baixa la guàrdia i així es produix una ràpida expansió del virus.

L’objectiu és reduir la corba de contagi perquè els hospitals no es col·lapsen: «Fem-ho per les persones majors que més estan patint esta crisi sanitària, pel personal dels centres sanitaris, per les forces de seguretat. Les dades demostren que la realitat social que s’ha mantingut fins ara no és sostenible. Per això, és aconsellable limitar les trobades socials al màxim i, en el cas d’entrar en contacte amb tercers, seguir de manera estricta les mesures de seguretat adoptades tots estos mesos».

El comunicat acaba recordant que la situació també està afectant negocis i empreses i «des de l’Ajuntament ens comprometem a treballar en ajudes i iniciatives per a compensar el dur colp d’estos mesos i particularment la tercer ona». L’alcalde ha manifestat que estan treballant amb la Generalitat per a poder ajudar la ciutadania, les empreses i les persones autònomes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí