Sagunt adopta el servei d’informació de banderes a les platges per a persones daltòniques

0
2562
Sagunt amplia la inclusió de les banderes informatives a les platges.

El codi ColorADD, que és el que ha posat en estes banderes, és un sistema gràfic d’identificació de colors perquè les persones que patixen daltonisme puguen diferenciar amb facilitat un color d’un altre

L’Ajuntament de Sagunt, a través del seu departament de Platges, se suma a la iniciativa d’implantar banderes sobre l’estat de la mar per a persones daltòniques durant esta temporada estival a les seues platges, tant en la del Port de Sagunt, com a Almardà i Corinto. Les banderes se situen en les postes de socorrisme i en les nou torres de vigilància.

Estes banderes han sigut dissenyades per a les persones amb daltonisme (8% de la població) i cada vegada són més freqüents a les platges espanyoles, ja que són essencials per a conéixer l’estat de la mar i permeten saber si és o no perillós banyar-se.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha declarat que Sagunt continua avançant en accessibilitat i en seguretat: «Continuem avançant en accessibilitat i encara que puga semblar una cosa xicoteta, no ho és. A partir d’ara les nostres banderes estaran adaptades perquè les persones daltòniques també puguen saber si la bandera és verda, és groga o és roja, un aspecte que va lligat a la seguretat. Són xicotets passos, però que asseguren que la nostra societat és accessible i que els nostres recursos estan a la disposició de tota la ciutadania, independentment de les seues condicions. Així construïm una societat més inclusiva per a tots i per a totes».

Per la seua banda, el regidor delegat de Platges, Roberto Rovira, ha explicat que «cal sensibilitzar-se amb les persones que patixen esta patologia ocular que complica la seua vida de manera quotidiana com és l’exemple d’anar a la platja. A més d’això, es tracta d’una desigualtat respecte a la resta de persones i també pot comportar un risc per no identificar correctament l’estat de la mar amb les banderes de colors i és per això que hem recorregut a l’ús de banderes que utilitzen el mètode ColorADD, que és l’únic llenguatge del món adaptat a persones que patixen daltonisme». Al que ha afegit: «Ho utilitzarem en totes les postes de socorrisme i també per a les nou torres de vigilància. És un sistema que identifica els colors de manera gràfica i de manera senzilla i, en definitiva, és un pas més perquè les nostres platges siguen 100% inclusives, segures i accessibles».

Per tant ara les banderes pel que fa a l’estat en el qual es troba la mar i els seus colors són verd, groc i roig incorporen el codi ColorADD, que és un sistema gràfic d’identificació de colors perquè les persones que patixen daltonisme puguen diferenciar amb facilitat un color d’un altre. Este codi està basat en cinc símbols gràfics que fan referència als tres colors primaris, el blanc i el negre. Els símbols bàsics d’este codi per a estes banderes són tres: Una barra diagonal representa el groc, un triangle que apunta cap a la dreta per al verd i un triangle en el sentit oposat per al roig.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí