Sagunt adjudica per 180.000 euros les obres d’urbanització de la Casa Penya i de la passarel·la sobra la Gola de Quartell

0
1415
Casa Penya de Sagunt

Estes obres tindran un termini d’execució de 65 dies laborables comptats a partir de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres l’adjudicació de les obres d’urbanització del front de la Casa Penya i d’eixamplament dels passos sobre els canals que desemboquen en la Gola de Quartell a l’empresa Urbamed Infraestructuras S.L. per un pressupost de 181.602,33 euros.

Es tracta d’unes actuacions tramitades des del Departament de Contractació i que depenen del Departament d’Urbanisme i de la Tinència d’Alcaldia d’Almardà. Estes obres tindran un termini d’execució de 65 dies laborables comptats a partir de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig.

Pel que fa als antecedents d’estes actuacions, segons les previsions del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Sagunt, i del Pla Parcial de Platges d’Almardà, es va proposar una prolongació del Vial de Delimitació Longitudinal (VDL), de manera que connectara l’Av. D’Europa amb l’Av. Del Cisne. Lamentablement, esta connexió no va obtindre l’informe favorable per part del servici autonòmic de Parcs Naturals, per la qual cosa va ser inviable la seua execució.

Com a conseqüència es va proposar una actuació de millora de les condicions actuals, com un ramal del Vial de Delimitació Longitudinal d’Almardà (VDL), així com l’adequació a les seues característiques com a vial immers en Zona de Reserva de Fauna Silvestre, amb la substitució de la passarel·la sobre la Gola de Quartell, la reurbanització del front de la Casa Penya i millores en l’encreuament amb el camí de l’Assagador.

Cal destacar que esta intervenció és una demanda històrica dels veïns de Corinto, els qui, finalment, veuran com la zona millora amb estes actuacions i posada en valor. Les obres permetran que es milloren els accessos a la Casa Penya. En este sentit, el regidor delegat de Contractació, Javier Raro, ha assenyalat que l’objectiu és desenvolupar les obres durant esta tardor. «És una intervenció molt demandada pels veïns perquè permet posar en valor un espai natural tan important com la Casa Penya i a més millora la circulació per als vianants i ciclista en esta zona de la ciutat».

D’altra banda, el regidor de Manteniment i Tinent d’Alcalde d’Almardà, Pepe Gil, ha destacat que estes obres «són molt importants perquè a més de garantir la seguretat i posar en valor la zona que hi ha enfront de la casa penya, a més actua sobre el pont fent que este siga bastant més ample de manera que puguen circular sense cap problema dos vehicles en sentit contrari i millorarà ostensiblement tant la seguretat dels vianants com dels conductors».

Amb esta actuació es pretén el contrari del que significa el vial VDL, és a dir un ramal del mateix, no una prolongació, que suposa una reducció de la velocitat dels vehicles i un tractament més acord amb la seua situació, el seu ús i el seu nivell de protecció. Es posarà un especial interés en la integració del vial en el seu entorn protegit, per la qual cosa s’ha proposat un sistema constructiu concorde al medi ambient, un asfalt imprés que denote una situació en una mena d’entorn i d’acabat diferent al del VDL, més adequat i que obligue a una reducció en la velocitat dels vehicles al seu pas per la zona protegida.

Amb tot això, s’elimina el perillós estrenyiment que es produix en la passarel·la, amb l’eliminació de l’actual i la substitució per una altra de majors prestacions i major amplària, que permetrà un gir més obert i sense riscos.

D’altra banda, des de la regidoria de Manteniment han assegurat que la intervenció millorarà la il·luminació i la seguretat tant de trànsit de vehicles com de vianants. Les intervencions contemplen la instal·lació de fanals de led, amb plaques solars i detectors de presència i possibilitat d’adequació de la intensitat lumínica a les necessitats, amb una garantia total quant al seu funcionament, i amb un manteniment quasi nul.

Finalment, també es col·locaran aparcaments per bicicletes, a la porta d’accés a la casa Penya, per facilitar la seua visita i per donar-li un final al carril bici existent. «Esperem que en breu l’empresa signe el contracte i que prompte s’emporten les obres a termini. La duració estimada de les obres serà de tres mesos i mig, això vol dir que si no passa res, a principis de 2021 estarien les obres acabades, de manera que per a la pròxima primavera tot estiga ja en correcte funcionament», ha finalitzat Pepe Gil.​​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here