Sagunt adjudica les obres que cobriran part de la plaça de la Concòrdia per més de 180.000 €

0
499
Plaça de la Concòrdia de Sagunt

La Junta de Govern Local ha adjudicat les obres que també milloraran el mobiliari urbà i el seu enllumenat

La Junta de Govern Local ha aprovat este matí l’adjudicació de les obres previstes en la plaça de la Concòrdia de Port de Sagunt a l’empresa Arko10 Arko10 Obras y Servicios de Levante, S.L. per un pressupost de 182.962 euros (IVA inclòs). Estes obres, que abasten un total de 2.303,59 metres quadrats, tindran un termini d’execució de tres mesos que s’iniciaran una vegada finalitze la temporada estival.

El regidor delegat de Contractació, Javier Raro, ha assegurat que «som conscients del gran retard que acumula esta intervenció en el passeig marítim del Port de Sagunt, però hui per fi hem pogut adjudicar estes obres que permetran endreçar la plaça de la Concòrdia i donar-li una major utilitat d’ús».

Estes actuacions, l’objectiu de les quals és millorar la qualitat de la zona de la plaça, plantegen cobrir lleugerament la plaça amb una àmplia estructura perquè les persones puguen protegir-se del sol, així com millorar les seues condicions amb mobiliari urbà, incloent diferents estils de bancs i papereres. D’altra banda, també s’instal·larà un escenari de formigó amb escales i rampes accessibles dissenyat per poder realitzar activitats d’entreteniment. En este sentit, Javier Raro ha assenyalat que la intervenció «permetrà dotar a la plaça d’un escenari, així com de zones d’ombra. A més es millorarà el mobiliari urbà i es regularitzarà la instal·lació elèctrica».

Pel que fa a l’enllumenat, durant les obres també s’actuarà millorant la il·luminació de la plaça, instal·lant nous fanals, i dotant de baixa tensió al futur escenari per satisfer les necessitats relacionades amb el seu ús.

El termini d’execució serà de tres mesos i les obres s’iniciaran després de la temporada estival, ja que, tal com ha conclòs el regidor, «no hem vist convenient iniciar-les en ple estiu per a evitar molèsties a residents i turistes».

Finalment, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha declarat que desbloquejar projectes que portaven massa temps paralitzats «era un dels objectius de l’Equip de Govern, i precisament hui s’han fet importants passos amb, entre altres, esta obra essencial al Port de Sagunt i del nostre passeig marítim». No obstant això, ha aclarit el primer edil, «a pesar que ja s’ha adjudicat l’obra, entenem que no és el millor moment per dur-la a terme, per tant, s’iniciaran a la tardor, això sí, continuem apostant precisament per cadascun dels nostres principals recursos, particularment en el sentit turístic, però també perquè el disfrute tota la ciutadania».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here