Sagunt acull la Fira d’Ocupació 2021 amb l’objectiu d’activar i impulsar l’ocupació entre la ciutadania i les empreses locals

0
2438
Imatge de la jornada celebrada a Sagunt.

L’esdeveniment ha oferit conferències i tallers on s’han abordat diferents temàtiques al voltant del món laboral

Sagunt ha acollit aquest dimecres, 17 de novembre, en el Casal Jove del Port de Sagunt la Fira de l’Ocupació 2021 que organitza Cambra València i el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de la Diputació de València i a més compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu. Esta activitat té l’objectiu d’activar i impulsar l’ocupació entre la ciutadania i les empreses locals, i és per això que hi ha oferit conferències i tallers on s’han abordat diferents temàtiques al voltant del món laboral.

En l’acte d’inauguració han participat la regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Sagunt, Ana María Quesada per raons d’agenda de la regidora delegada de Promoció Econòmica, María José Carrera; el president de la Diputació de València, Antoni Francesc Gaspar i el president de Cambra València, José Vicente Morata.

Ana María Quesada, ha explicat que per a Sagunt és «molt important» celebrar jornades com la de hui perquè «poques ciutats com la nostra saben l’important que és la formació constant per a poder accedir en bones condicions al mercat laboral». A més, ha destacat la importància de «donar suport al reciclatge professional permanent i també la mirada crítica per a veure i entendre quins processos allén les nostres fronteres s’estan formulant i anticipar-nos als canvis per a afrontar-los amb plenes garantia».

Així mateix, en la jornada ha participat Alberto Soler, psicòleg especialista en educació i assessorament a famílies, qui ha oferit la seua conferència sobre Motivación y organización del tiempo en la búsqueda de empleo. Amb posterioritat, els assistents han pogut participar dels tallers formatius Sobre la persona, la empresa y el liderazgo de Yolanda Arenas; De Leonardo da Vinci a Jack Ma: la gestión de los rechazos para encontrar nuestro verdadero potencial oferit per Simone Veglia; i el de Técnicas de Ventas aplicadas para la búsqueda de empleo de Pablo Gutiérrez Merelles.

D’altra banda, Quesada ha indicat que «com a ajuntament som conscients que només els territoris amb una població ben formada i capaç d’adaptar-se a les necessitats de la demanda laboral podran atraure riquesa i ocupació de qualitat». També ha explicat que des de Sagunt s’han desenvolupat estudis econòmics i d’investigació per a conéixer la demanda laboral existent i impulsar un ampli ventall d’accions formatives. L’objectiu és «optimitzar els nostres finits recursos i incidir en aquells perfils professionals que les empreses del territori ens demanden, però també ajudar als qui més dificultats troben per a accedir a un treball digne i per això molts dels nostres esforços van destinats als col·lectius més desfavorits».

A més, Ana María Quesada ha animat «les empreses a ajudar-nos en este procés i ens facen partícips de les seues necessitats i compten amb la nostra mà per a aconseguir que les seues necessitats laborals troben una resposta en la demanda d’ocupació local».

D’altra banda, José Vicente Morata ha explicat el treball que realitzen des de la Cambra de Comerç i ha incidit en la necessitat de la formació entre els i les jóvens. Així mateix, Antoni Francesc Gaspar també ha explicat les labors que exercixen des de la Diputació referent a l’ocupació i ha traslladat «un missatge positiu i d’esperança» cap als i les assistents de la jornada.

En este sentit, junt a les activitats que s’han desenvolupat, les persones que han visitat la Fira de l’Ocupació han pogut formar part d’entrevistes amb les empreses que participen en esta activitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí