Sagunt acaba les obres del parc arqueològic del Carrer dels Horts

0
831
El parc arqueològic de Sagunt ja s'ha acabat

Les obres s’han acabat després de que la primera empresa que havia de fer el projecte va suspendre els treballs i s’haguera d’iniciar una nova adjudicació de la intervenció

L’Ajuntament de Sagunt ha finalitzat les obres del parcarqueològic que confina ambels carrers Horts, Ordóñez i Remei, denominat Plaça del Fórum. Es tracta d’un projecte de plaça pública que, d’una banda, té espais per a la visita de les restes arqueològiques posant-los així en valor i, per un altre, posseeix zones verdes per al gaudi de veïns i visitants, incloent un jardí vertical.

Així, s’ha realitzat ja la recepció positiva de les obres del Solar Quevedo, que han consistit a finalitzar el jardí vertical, dotar de baranes, il·luminació i la jardineria i jocs infantils. Els treballs de finalització es van adjudicar a l’empresa Llevantina Enginyeria Construcció S.L. per un valor de 264.163 euros (IVA inclòs).

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el delegat de Manteniment del Consistori, Pepe Gil, el regidor d’Urbanisme, Pablo Abelleira, i altres membres de l’equip de govern, han visitat este dijous el parc arqueològic del carrer Horts. “Tenim un espai públic de gran qualitat i que a més ha sabut combinar el fet de ser un espai públic amb el de contenidor d’unes restes arqueològiques molt importants”, ha declarat l’alcalde, que ha explicat que “la plaça serà la plaça del fòrum perquè s’entén que este espai públic corresponia a un fòrum”. I ha assegurat que el parc arqueològic “és una realitat que ja podem gaudir els ciutadans”.

Per la seua banda, Gil ha mostrat la seua satisfacció per este projecte que conjumina el “gaudi dels veïns per poder passejar i gaudir de les troballes i també la part patrimonial d’elements molt importants, que constituïxen el que era un fòrum”. De fet, ha indicat que gràcies als cartells es pot seguir l’evolució de la plaçai observar les restes d’un edifici monumental que està porticat. “Crec que tots els veïns de Sagunt estem d’enhorabona perquè disposem d’un espai públic més per gaudir d’ell”.

Inicialment, el projecte se li va adjudicar a l’empresa Construccions Plaza Germans Becker 2011 S.L., que va presentar una oferta amb un pressupost de 320.000 euros a la proposta de licitació de l’Ajuntament, que era de 500.000. No obstantaçò, l’empresa va acabar anunciant la paralització de les obres per falta de pressupost a causa que havien calculat malament el cost de la intervenció.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here