Sagunt inclourà en 2018 una partida per al projecte de convertir el Pantalà en un passeig sobre el mar


0
1516
Pantalà del port de Sagunt

El projecte d’integració entre el port marítim i la ciutat començarà amb obres de manteniment i consolidació de l’estructura marítima

El projecte d’integració entre el port marítim, zona nord, i la ciutat continua en marxa i ja comença a ser una realitat. Tal com ha explicat l’alcalde de Sagunt, es tracta d’un projecte que pretén unir la part del moll nord amb la ciutat, de manera que romanga obert a la ciutat per al seu gaudi, siga per a oci, hostaleria o qualsevol altra activitat compatible.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha explicat que este “forma part d’un dels projectes jo crec que és dels més importants d’este govern i que durant molt temps equips de governs anteriors, malgrat tenir un conveni signat amb l’Autoritat Portuària, no han fet pràcticament res. Entre altres coses perquè en l’anterior conveni que s’havia signat amb l’Autoritat Portuària estava condicionat a una ampliació del port que ni s’ha produït ni està en l’horitzó més pròxim, i no sabem ni tan sols si va a fer-se algun dia. Hi ha inversions, referides al Pantalà, referides al Grau Vell, que no s’han materialitzat mai, per açò nosaltres estem des de fa molts mesos treballant braç a braç amb l’Autoritat Portuària i reescrivint un conveni que va a modificar de manera molt important el que prèviament s’havia acordat”.

Un dels passos que s’ha de dur a terme per fer possible el projecte és, en primer lloc, la conservació integral del Pantalà, la qual cosa suposa una inversió en la consolidació de la seua estructura, que es troba submergida, i que, tal com ha explicat Fernández, requereix una important inversió pel seu estat i la seua longitud. Per a açò, ja existeix un compromís ferm amb l’Autoritat Portuària de València, una inversió per al pròxim any que durà a terme obres de manteniment i consolidació del Pantalà. Açò significa, en primer lloc, mantindre l’estructura del Pantalán, i, en segon lloc, la seua conversió en un passeig sobre el mar “amb unes característiques envejables, excepcionals i desconegudes en tot el litoral del Mediterrani”.

Després de caducar la concessió d’activitats en el moll nord, i no renovar-se, s’han alliberat milers de metres del port nord, que aniran destinats a la consolidació del projecte. El mateix està previst que ocórrega amb l’altra concessió, encara vigent, però que caduca en el pròxim any 2022. D’esta manera, tal com ha explicat l’alcalde, el que es pretén és que tot el moll nord passe a formar part de la ciutat, de manera que el port comercial es tancarà i tot el moll nord s’unirà a altres zones com l’Alt Forn, donant com a resultat “una de les zones més privilegiades de la ciutat”.

En este sentit, Fernández ha volgut expressar que “d’açò mai s’ha ocupat ningú, és un projecte que jo estic defensant, no des que sóc alcalde, si no des de fa moltíssims anys, presentant al·legacions a l’Autoritat Portuària, i ara hem pogut resoldre una qüestió que era absolutament de justícia, i que modificarà de manera transcendental la imatge de Port de Sagunt”.

A més, ha manifestat que “nosaltres que estem treballant i avançant en açò, que ja hi ha un pressupost que ajuda a aconseguir aquest projecte, no entenem exactament quin és la iniciativa d’aquells que no han fet absolutament gens per aconseguir este projecte. Jo crec que ha de ser fruit d’una certa frustració, perquè una cosa és predicar i una altra donar blat, i nosaltres així al que ens dediquem és a donar blat i no a dir i no fer. Jo crec que estem en un dels projectes amb més il·lusió dels quals jo com a alcalde, i la resta de l’Equip de Govern, estem invertint més temps i estem avançant, encara que és un procés llarg i complex, però estem avançant de manera molt important, per la qual cosa tots els ciutadans han d’estar tranquils perquè donem la garantia que estem treballant en aqueixa línia”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here