Sagunt celebrarà al llarg de 2017 els seus ‘100 Anys de Siderúrgia’

0
1468
L'Alt Forn de és un dels símbols del patrimoni industrial de Sagunt

Dins de les cites de Sagunt es preveu la reobertura de l’Alt Forn número 2 i la inauguració del Museu de la Indústria

L’Ajuntament de Sagunt ha presentat el programa ‘100 Anys de Siderúrgia’, una sèrie d’actes commemoratius del centenari de la Compañía Siderúrgica del Mediterráneo. Els actes se celebraran al llarg de tot l’any i inclouran taules rodones, conferències, visites guiades pel patrimoni industrial, exposicions, projeccions de pel·lícules, actuacions musicals, teatrals i la presentació d’un número especial de la revista Braçal dedicat al centenari de la siderúrgia.

Els actes estan organitzats per l’Ajuntament de Sagunt i el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre, en col·laboració amb entitats com a CCOO, UGT, CGT, Fundación Trabajadores de la Siderurgia, ArcelorMittal, AMIMO, APIVA, Amigos de Aprendices, UNESID, Asociación de Patrimonio Industrial de Puerto de Sagunto, Cine Club Nautilus, Unión Musical Porteña, Lira Saguntina, Autoridad Portuaria i Passió per Sagunt.

Cartell de la celebració del centenari a Sagunt

L’alcalde Quico Fernández ha anunciat que el 7 de març es tornarà a reunir el patronat de la Fundación de la Comunidad Valenciana de Patrimonio Industrial de Puerto de Sagunto, després d’haver resolt tot un seguit de inconvenients per a tornar a iniciar les seues activitats.

Després de detallar les activitats que es realitzaran, Fernández ha afirmat que “un dels objectius més importants és acabar el museu industrial, que porta tant temps pendent (encara que el contenidor està acabat) i que no solament ha de servir per a recuperar la memòria industrial sinó també del moviment obrer. La història no és de pedres ni de ferro, ha de ser de persones”, ha dit l’alcalde. Referent a açò, s’espera que l’alt forn estiga reobert al públic abans de l’estiu, a més d’obtenir el projecte per al futur museu industrial i així inaugurar-ho l’any que ve.

A més, l’alcalde ha anunciat un programa de ràdio que es farà durant el mes d’abril amb convidats d’Euskadi “per a recuperar els llaços culturals, arquitectònics i personals” entre les nostres regions. “Hi ha molta gent que no ha viscut directament esta part de la nostra història, però cal conèixer-la per a saber d’on venim i que podem estar raonablement satisfets de ser una ciutat industrial i tenir un moviment obrer i una classe treballadora que ha sabut estar a l’altura de les circumstàncies en tot moment”, ha declarat l’alcalde.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here