Sagunt inicia la 20a edició dels Ludi Saguntini de divulgació de la cultura grecoromana

0
1288
Les jornades de Sagunt es destinen a divulgar la cultura clàssica

Del 16 al 20 d’abril Sagunt s’ompli de tallers de cultura clàssica i, a més, se celebra la 23a edició del Festival de Teatre Grecollatí

Sagunt inicia la setmana dedicada a la cultura grega i romana clàssica amb la celebració dels 20é Ludi Saguntini. L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, i el subdirector general d’Innovació i Qualitat Educativa de la Conselleria d’Educació, Josep-Lluis Ribes Ros, van donar per començada la setmana de cultura clàssica de Sagunt en un acte al que van acudir, a més, membres de l’equip de govern i de les associacions Ludere et Discere i Pròsopon, organitzadores del festival. A més dels tallers dedicats a la cultura clàssica que es durà a terme en la plaça Cronista Chabret i en la plaça Major de 9.30 a 14 hores, el Teatre Romà serè l’escenari de la celebració de la 23a edició del Festival de Teatre Grecollatí amb obres clàssiques representades per grups d’estudiants de diferents punts de la geografia espanyola.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha reiterat el seu agraïment a la conselleria i a les diferents entitats que organitzen l’esdeveniment i ha recordat que actes como este “permeten que esta siga una de les setmanes més especials per a la nostra ciutat ara que som Capital Cultural Valenciana gràcies, entre d’altres, a l’esforç i la cooperació de tots vosaltres”. Segons Fernández, la cultura no es una despesa si no una inversió “perquè la ciutat tinga dinamisme, funcione, siga amable i tinga una projecció i que després tinga un retorn en termes econòmics”. Durant esta setmana la ciutat rebrà uns 14.000 alumnes que ompliran Sagunt i que gravaran en el pensament tot allò relacionat amb la cultura grecollatina en un projecte “positiu per a la ciutat que esperem dure moltíssims anys més, ja que la cultura és una aposta de futur”.

Por altra banda, el subdirector general d’Innovació i Qualitat Educativa de la Conselleria d’Educació, Josep-Lluis Ribes Ros, ha destacat de Sagunt “el potencial del seu passat històric i que no es dorm en contemplacions sinó que ho aprofita i s’hi fusiona, perquè això és el que la fa créixer com a ciutat, amb personalitat pròpia i com a referent cultural més enllà de nostre territori”. També ha agraït l’esforç de tots els actors i actrius que hi participen, així com a l’Ajuntament de Sagunt i a les diferents entitats que organitzen el festival.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here