SAGGAS inverteix 11 milions en millorar la planta gasística del port de Sagunt

0
1530
Port de Sagunt.

Les inversions es dirigeixen a millorar l’eficiència productiva i mediambiental de la planta, com l’engegada d’un compressor ha evitat l’emissió de més de 100.000 tCO2i a l’atmosfera

La planta de regasificació de Sagunt, Saggas, ha engegat un compressor destinat a millorar l’eficiència del sistema productiu de la planta i reduir les emissions de CO2. La instal·lació, que ha suposat una inversió de més d’11 milions d’euros, permet recuperar el gas que es genera quan la planta està en nivells baixos de producció, incrementat l’eficiència del procés productiu de la planta. En absència d’aquesta màquina, la recuperació del gas no és possible pel que ha de ser cremat en la torxa. Des de l’engegada d’aquest compressor, s’ha evitat l’emissió de més de 100.000 tCO2i a l’atmosfera.

En línia amb el compromís mediambiental de la planta, Saggas ha registrat la seua petjada de carboni referent al període 2013-2016 en l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic. En aquest període la planta ha evitat l’emissió d’un total de 15.844 tones de CO2i. La planta de regasificación de Sagunt ha participat en tres projectes de compensació voluntària d’emissions de gasos d’efecte hivernacle corresponents al període 2014-2017, mitjançant la cancel·lació voluntària de reduccions certificades de carboni sorgit de projectes de Mecanisme de Desenvolupament Net registrats en Nacions Unides.

Es tracta projectes que ajuden a les comunitats locals en països en vies de desenvolupament a generar oportunitats per al desenvolupament sostenible, generant ocupació i incrementant l’activitat econòmica, millorant la qualitat de l’aire i afavorint la transferència de tecnologia. Saggas ha seleccionat tres projectes, amb la participació dels empleats, que estan situats a Moldàvia (instal·lació de calderes noves i modernes a força de biomassa i gas natural), Bangladesh (Increment del nombre de sistemes domèstics solars en zones rurals) i Nepal (Instal·lació d’unitats de biogàs en llars d’àrees rurals).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí