La ruta de les fonts, la festa el xop i l’herència del fang en la tornada de l’EntreComarques a la Vall d’Albaida


0
2149
El Palomar celebra este cap de setmana la Festa del Xop

Les rutes de la Vall d’Albaida seran dissabte a Ontinyent i el Palomar, mentre que diumenge arribarà el torn per Castelló de Rugat i Salem

L’EntreComarques torna a la Vall d’Albaida este cap de setmana. Dissabte pel matí, Ontinyent oferirà als participants un recorregut per les fonts ubicades al nucli urbà del municipi, sobretot a la Vila i el Poble Nou on encara romanen algunes de les més centenàries i emblemàtiques que es nodrien dels naixements del Pou Clar o l’Almaig. La ruta posa en valor la història de les fonts, així com de les llegendes i anècdotes del seu patrimoni. La visita acabarà amb temps d’estar a les 13:30 al Palomar per a visitar l’església i el museu parroquial, així com La Sala, on es guarden les peces arqueològiques trobades durant la restauració del Castell de Carrícola. Després de dinar, els participants podran disfrutar de l’acte principal de la festa del xop a la Font de Sis, un paratge privlegiat on viure de primera mà l’inici de la festa gran amb la tallada del xop i la posterior plantada a la plaça. La visita acabarà amb la cacauà que té lloc després de la plantada del xop.

Diumenge a les 10:30 i des de la porta de l’ajuntament de Castelló de Rugat s’iniciarà la ruta L’herència del fang que guiarà els visitatns per espais emblemàtics com ara el forn de la gerreria, la cisterna medieval, l’ermita de Sant Antoni i Santa Bàrbera així com, el Palau dels Borja. De vesprada, Salem obrirà les portes de l’església de Sant Miquel Arcàngel on destaca l’altar major i portarà els visitants pels carrers principals i el nucli urbà per a mostrar-los els plafons ceràmics devocionals dels segles XVII, XVIII, XIX i XX; les cases senyorials, de finals del XIX i principis del XX; el Parc dels garrofers, amb el rellotge de sol de Joan Olivares; o el cementeri del 1900, on destaca un conjunt de capella i dos panteons de rajola a cara-vista d’estil modernista que recorda les construccions aragoneses. També es visitaran les instal·lacions de la casa rural ‘La Granja’ de Salem, que és un dels restaurants que oferix menú especial als participants de l’EntreComarques, com també l’Irlandés de Castelló de Rugat o el Bar Cultural del Palomar, on l’altra opció per a dinar és participar en el dels festers, sempre que es reserve abans del dimecres de migdia.

Per participar a l’EntreComarques Cal apuntar-se fins al dijous en http://bit.ly/2lzBRiT. El preu de les rutes per persona és de 4 euros per dia que s’abonen en la primera ruta al responsable i inclouen una degustació de migdia i un detall de benvinguda en la ruta de la vesprada. Les rutes comencen a les 10:30 hores del matí des de l’Ajuntament de cada població i cal dur calçat adequat per a caminar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here