Rus reconeix que eren seues les empreses estrangeres investigades per blanqueig de comissions en ‘Taula’

0
1734
Alfonso Rus, durant una compareixença a la comissió d'investigació de les Corts.

La Guàrdia Civil creu que aquesta empresa està en el centre d’una compravenda fictícia, per valor de 1,8 milions amb intenció de blanquejar diners negres del cobrament de comissions entre 2005 i 2008

Finlar Productos de Consumo LTD, amb seu al Regne Unit i Finlar Productos LDA amb seu a Portugal, empreses investigdes per la Guàrdia Civil en el cas ‘Taula’ per presumpte blanqueig de diners són empreses filials de la matriu FDM (Fabricación y Distribución del Mueble SL), és a dir, són propietat de l’exalcalde de Xàtiva i expresident de la Diptuació de València, Alfonso Rus.

Qui va ser un dels màxims dirigents del PP valencià ho va reconéixer este dilluns durant la seua compareixença en la Comissió d’Investigació sobre el cas Taula. A preguntes del diputat de Compromís Fran Ferri sobre si tenia interessos en Portugal va reconéixer que «en tenia un quan teníem l’empresa FDM i farà 15 anys vaig haver d’anar allí a tancar allò i vindre-me’n correguent. No li vull donar més explicacions».

Cal recordar que la UCO (Unitat Central Operativa) va elaborar un informe dins les investigacions del cas ‘Taula’ en el qual s’analitza una operació de compra de participacions de l’empresa portuguesa filial de la mercantil de Rus de la qual ell era administrador únic. Així la Guàrdia Civil creu que aquesta empresa està en el centre d’una compravenda fictícia, per valor de 1,8 milions d’euros, amb intenció de blanquejar diners negres del cobrament de comissions entre 2005 i 2008. Una de les sospites és que les suposades comissions pel tripijoc d’adjudicacions es van canalitzar fins al Brasil per a la compra de propietats a través de la mercantil d’un amic de Rus.

Preguntat per Ferri sobre presumptes interessos empresarials a Brasil junt amb Ramón Lis (hui mort), Rus s’ha negat a contestar, assenyalant que està baix secret de sumari. Però sí ha declarat: «fa 40 anys que no vaig al Brasil». «Segons diu, ací tenia diners, solars, plantes baixes… Ni Berlusconi», ironitzava l’imputat, assenyalant que «aqueixos senyors de la UCO, que són uns fenòmens, hauran de demostrar com i de quina forma» tenia els diners al Brasil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here