Rus investigat en la peça separada del cas ‘Taula’ de les comissions cobrades per construir col·legis

0
2074
Alfonso Rus està sent investigat per corrupció
Alfonso Rus, el dia de la seua detenció.

El jutge també investiga a qui va ser diputat provincial per la Vall d’Albaida, Máximo Caturla, i deixa de moment fora a Francisco Camps

L’exalcalde de Xàtiva i expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, és un dels investigats en la peça separada que ha obert el Jutjat d’Instrucció 18 de València sobre el cas ‘Taula’ per esbrinar el pagament de comissions il·legals a canvi d’adjudicacions de l’empresa pública Ciegsa, dependent de la Conselleria d’Educació i encarregada de la construcció de col·legis infraestructures educatives a la Comunitat Valenciana.

Esta peça, una més que investiga el possible finançament il·legal del PP valencià, investiga per suborn, prevaricació i malversació a un total de huit persones. Entre elles també està qui va ser diputat provincial per la Vall d’Albaida, Máximo Caturla, exsecretari autonòmic d’Educació i responsable de Ciegsa; i Marcos Benavent, exgerent de l’empresa pública Imelsa, i confés recaptador de la presunta trama. A més hi ha altres cinc investigats, responsables de mercantils adjudicatàries Cleop, BM3 i Dragados.

El jutge investiga l’adjudicació de contractes sense respectar els principis de “legalitat, concurrència efectiva, imparcialitat i proscripció de l’arbitrarietat” amb la finalitat de “afavorir contractualment a determinades empreses en l’adjudicació d’obra pública a canvi de comissió o donatiu”.

En la seua resolució, afig que aqueixes irregularitats en la contractació entre 2003 i 2007 podrien tenir una “finalitat de lucre que podria tenir el seu origen o propòsit en el finançament d’un determinat partit polític o alternativa o conjuntament a açò, en el propi lucre personal, ja confessat pel principal investigat en aquesta causa”, l’exgerent de l’empresa pública Imelsa, Marcos Benavent.

Respecte dels tècnics, el jutge investiga si “pogueren haver col·laborat donant una cobertura d’aparent legalitat a decisions que venien a estar establides arbitràriament i per endavant” i si van justificar sobrecostos “sobre una base fictícia o freturoses de vertadera justificació” per a obtenir més finançament o compensar econòmicament a les empreses que pagaven comissions amb el consegüent “perjudici econòmic per a l’erari públic de la Generalitat”.

L’instructor rebutja dirigir la recerca contra altres exaltos càrrecs de l’Administració Autonòmica que apareixen esmentats en les converses intervingudes puix que “constitueixen referències indirectes genèriques i imprecises en un context conversacional de difícil interpretació” i, per tant “no justifiquen en aquest moment dirigir la recerca contra les mateixes”. Es tracta de l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i dels exvicepresidents Víctor Campos i Gerardo Camps.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí