Rus imputat pel presumpte desviament de diners de l’enllumenat de Llutxent cap a l’Olímpic de Xàtiva

0
591
Alfonso Rus, ex alcalde de Xàtiva

L’expresident de la Diputació és investigat per prevaricació i falsificació en la causa denunciada per Marcos Benavent

El Jutjat d’Instrucció número 9 de València ha citat a declarar com investigat a l’expresident de la Diputació, exalcalde de Xàtiva i expresident provincial del PP, Alfonso Rus, i a una segona persona més (el presumpte testaferro de Marcos Benavent, José Estarlich) en relació amb la causa oberta per prevaricació i falsificació com a mitjà per a malversació en la qual ja figura com imputat el exgerent de l’empresa pública Imelsa i autodenominat ‘yonki dels diners’, Marcos Benavent, en relació amb el contracte d’enllumenat de Llutxent.

Segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la citació de Rus i el segon nou investigat s’ha fixat per al 9 de juliol a les 10.00 hores. En aquesta causa ja figuraven com imputats i van arribar a estar processats el propi exgerent d’Imelsa, el que fora director financer i el responsable d’una empresa que va resultar adjudicatària d’un contracte per l’enllumenat de la localitat de Llutxent -amb un pressupost de 60.445 euros- i que hauria cobrat sense arribar a fer els treballs.

Aquest procediment, segons informacions publicades, va sorgir arran de la primera querella que es va interposar per la pròpia Diputació en 2015 per corrupció en l’empresa pública Imelsa. La causa ha viscut un complicat camí judicial fins al punt que a l’agost del passat any el jutge va donar per conclosa la investigació i va acordar el processament únicament de Benavent; de l’ex director financer de Imelsa, José Enrique Montblanc, una mercantil i l’empresari en relació amb un contracte presumptament irregular per a l’enllumenat públic de Llutxent, pel qual l’empresari va cobrar sense haver fet els treballs.

Prèviament s’havia anul·lat l’acte d’obertura de judici oral ja dictat contra tres d’ells perquè l’Audiència va ordenar que s’incloguera a un quart processament, l’ex director finencer, sobre el qual s’havia demanat el sobreseïment però que va tornar a estar incurs en la causa després de demanar-lo el recurs de Fiscalia i l’actual Divalterra. L’Audiència va revocar aqueix acte en entendre que aquest últim “presentava sospites d’haver pogut participar en els fets” en haver pogut ometre procediments de control propis del seu càrrec.

L’empresari va reconéixer per la seua part que s’havia rebut els diners sense cap contraprestació i es va comprometre a retornar el deute. No obstant això, Benavent va demanar declarar, el jutjat el va rebutjar en primera instància i l’Audiència, en apel·lació, li va donar la raó per garantir el seu dret de defensa i va acordar que la causa tornara al moment de diligències prèvies perquè el exgerent d’Imelsa prestara declaració, compareixença que es va fer el passat 7 de maig. En aqueixa compareixença, segons informacions publicades, Benavent va negar haver-se quedat amb aqueix import i va atribuir el cobrament d’aqueixa comissió al fet que Rus li havia demanat diners per a finançar a l’Olímpic de Xàtiva, club que llavors presidia, i va assenyalar també a Estarlich. Per aquest motiu, el jutjat ha acordat ara la seua citació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here