Rus critica que els alcaldes vullguen fer piscines cobertes però en signa 12 per a les comarques

0
871
Rus Llopis piscina
Rus va signar la construcció d'un piscina per a Genovés en maig

Al menys en la construcció de 65 piscines cobertes climatitzades de tota la província (5 a la Costera, 4 a la Vall d’Albaida i 3 a la Canal de Navarrés) col·laborarà la Diputació de València, presidida per Alfonso Rus, dins el seu Pla d’Inversions en Piscines Cobertes impulsat des de l’empresa pública Imelsa (Impuls Econòmic Local S.A.). Alfonso Rus va ser divendres molt crític amb alguns ajuntaments afirmant que «siguen del color que siguen» han creat instal·lacions i serveis públics que després no poden mantindre, concretant a més a més que «tots els ajuntaments no poden tindre piscina coberta».

Esta iniciativa de construcció de piscines cobertes va ser aprovada en març de 2008 i, segons s’explica des de l’administració, és una «línia d’ajudes i subvencions amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida en la província de València». A les nostres comarques s’han vist beneficiades així Canals, Cerdà, Genovés, l’Alcúdia de Crespins, Novetlè, Aielo de Malferit, la Pobla del Duc, Llutxent, Ontinyent, Bolbait, Énguera i Navarrés. Estes localitats, juntament amb les 53 restants, van obtindre l’aprovació dels projectes en la sessió plenària de la Diputació el 15 d’octubre de 2008.

Rus va criticar divendres que molts alcaldes  pregunten “que jo no tinc dret? Vosté té tot el dret del món, però, com es manté?”. El president de la diputació afirma que «els ajuntaments fan una piscina coberta i després li ho donen a una empresa i eixa empresa és la que ho gestiona, tu li has regalat l’edifici i després aquell senyor gestiona, sempre amb equilibri econòmic: si ell arreplega amb la gent que té, endavant, i si no arreplega amb la gent que té l’ajuntament ha de pagar». Així Rus es va mostrar partidari de no fer una piscina pública a Xàtiva; en el cas de les localitats que construiran piscines a les nostres comarques 10 d’elles estan governades pel PP i 2 pel PSPV.

Així i tot els convenis que signa Rus com a president de la Diputació prioritzen les piscines per a les localitats de menys de 10.000 habitants i el finançament es del 60% en municipis de menys de 5.000 habitants, i del 50% per als de més població. D’esta forma de les 12 localitats beneficiades de les nostres comarques 9 tenen menys de 5.000 habitants, amb casos com el de Cerdà amb 312 veïns.

Malgrat que Rus ha criticat la poca capacitat de manteniment de les instal·lacions la Diputació de València ha aprovat els projectes afirmant que s’ha atés l’informe emés pel Cap del Gabinet Jurídic i el Cap d’Avaluació i Planificacions d’Imelsa que han tingut en compte «els criteris d’avaluació previstos».

Així els requisits per sol·licitar la subvenció tenen elements com presentar certificats d’ajudes demanades per a este projecte, titularitat dels terrenys on es vagen a ubicar, una declaració del total d’instal·lacions que ja compta el municipi o la memòria descriptiva de la piscina que es vol construir.  No obstant no s’especifica  la necessitat d’aportar un informe de viabilitat de les instal·lacions, així la Diputació es desvincula del futur de les piscines afirmant que «el manteniment i conservació de les instal·lacions, serà, en tot cas, per compte dels ajuntaments». No obstant la Diputació sí que posa facilitats per a la construcció ja que afirma que «les obres seran finançades en un període d’entre 10 i 15 anys».

Finalment la Diputació també posa uns requisits tècnics fixos per a tots, així apunta que les dimensions de la piscina han de ser de 16 metres de llargada i 8 d’amplada, mentre que la cooperació de la Diputació «es refereix a la construcció del vas, la coberta i el tancament, i la climatització de l’aigua de l’ambient amb les seues corresponents instal·lacions bàsiques».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí