Rus es compara amb Cifuentes en la lluita contra la corrupció encara que «el yonki dels diners me la va pegar»

0
2020
Alfonso Rus, durant la seua compareixença en la comissió d'investigació

Rus nega haver intermediat ni tindre informació sobre l’adjudicació de la residència de Xàtiva, afimant que si haguera hagut connivència la tindria Savia

L’ex alcalde de Xàtiva i ex president de la Diputació de València, Alfonso Rus, s’ha comparat este dimecres amb Cristina Cifuentes, presidenta de la Comunidad de Madrid, en el que considera lluita contra la corrupció. Així Rus ha afirmat que, com la dirigent del PP, «jo vaig ser el primer en denunciar al ‘yonki dels diners'», posant la data de gener de 2015.

Alfonso Rus ha fet estes declaracions en la comissió d’investigació de les Corts Valencianes que investiga els presumptes tractes de favor del PP i dels seus dirigents a empreses concessionàries de residències de la tercera edat. Així preguntat sobre la seua presumpta implicació ha negat tot favoritisme. En declaracions davant els diputats ha afirmat que «si haguera hagut connivència la residència la tindria Savia (de la família Cotino), i no Gerocleop».

A més a més Rus ha negat que menejara informació per poder realitzar este tipus de maniobres, d’esta forma, per reforçar la seua defensa, ha assegurat amb ironia que «mira si ho sabia tot que el ‘yonki del diners’ me la va pegar», en referència a les grabacions que va realitzar Marcos Benavent i que formen part del Cas Taula que investiga a Alfonso Rus per presumpta corrupció per cobrament de comissions.

Cal recordar així que en una de les converses grabades per Benavent Rus li explica com tancar l’operació per donar la concessió d’una residència. En resum, una empresa es faria amb la propietat d’una residència d’ancians que tindria garantida la seua rendibilitat gràcies a que totes les seues places serien pagades per l’administració. Un negoci redó, “sense risc”, tal com confessa Rus.

No obstant a esta situació, Alfonso Rus ha dit en la comissió d’investigació que «en els últims temps d’estar jo d’alcalde de Xàtiva l’empresa havia deixat de pagar als treballadors, així que un negoci tan redó no era». Per una altra banda Rus ha defensat la seua innocència sobre la seua investigació en el Cas Taula assegurant que «mai he demanat diners ni per a mi ni per al partit perquè no ha fet cap falta».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here