Ròtova condiciona el pati del Palau dels Comtes

0
1364
Ròtova
Pati del Palau dels Comtes.

L’ajuntament de Ròtova ha anunciat l’inici d’uns treballs de condicionament del pati del Palau dels Comtes. Les obres ascendeixen a 32.588€ i les duu a terme la constructora Coprusa. S’han finançat amb l’ajuda econòmica de la Diputació de València, amb destinació a la realització d’obres de restauració per a la conservació de béns immobles que posseeixen valors històrics, artístics o d’interés local (RIHA), corresponent a la convocatòria dels exercicis 2014-2015, que ha estat desbloquejada recentment.

Segons informen fonts municipals, les actuacions han consistit en l’enderrocament d’una terrassa plana en mal estat, element impropi afegit amb posterioritat a l’edifici; i la reforma i reparació de la coberta de l’escala d’accés. Les obres també serviran per restituir diverses bigues que col·lapsaren en el passat en el primer pis de l’ala est. «Les diferents accions eren necessàries: en el cas de la demolició de la terrassa, atés el perill manifest pel seu estat. A més, ha calgut actuar sobre la coberta de l’escala, perquè les goteres existents no agreujaren l’estat de l’edifici», apunten des del consistori.

Les mateixes fonts expliquen que el pati davanter del palau recupera, amb l’eliminació de la terrassa, la superfície i la visió que tenia encara a principis del segle XX.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí