Rotglà i Corberà construeix una nova zona annexa al cementeri per a solucionar la falta d’espai

0
602
La intervenció ha suposat una inversió de 185.000 euros
La intervenció ha suposat una inversió de 185.000 euros

Després de diversos mesos d’obres i una inversió propera als 185.000 euros, l’Ajuntament de Rotglà i Corberà ha conclòs la reforma i ampliació del cementeri municipal, una instal·lació centenària l’espai de la qual començava a resultar insuficient per a les necessitats del municipi. Després d’aquesta actuació,que ha permès dotar al cementeri d’una part nova, contigua a la ja existent, l’únic assumpte pendent ara és la construcció de nous nínxols, la qual cosa segons ha avançat l’alcalde de la localitat, Amador Climent, està previst dur a terme en 2017.

“L’ampliació del cementeri era una gran necessitat per a Rotglà i Corberà, perquè hi ha molta gent gran i no solament és que amb prou faenes quedaven ja una quinzena de nínxols, sinó que a més no teníem espai físic per a poder construir més”, ha explicat Amador Climent. Per a la realització d’aquesta obra, l’ajuntament va tenir primer que adquirir uns terrenys contigus al cementeri, ja que mancava de sòl propi, i posteriorment generar tota la infraestructura, des del clos fins a la urbanització interior, incloent la instal·lació de llum i aigua i la canalització de desguassos. Tot açò suposava una inversió propera als 150.000 euros, per a açò l’Ajuntament de Rotglà i Corberà va haver d’invertir els diners procedents del Pla Provincial d’Obres i Serveis, així com recursos del propi consistori.

Amador Climent ha recordat, no obstant açò, que les necessitats respecte a aquesta instal·lació aconseguien també a l’ara denominada “part antiga”, que es trobava molt deteriorada. “Urgia realitzar una reforma tant a nivell estètic com a estructural que garantira el seu manteniment, però l’ampliació consumia tots el pressupost del que disposàvem, per la qual cosa decidim sol·licitar ajuda a la Diputació de València”, ha explicat l’alcalde de Rotglà, qui al desembre es reunia amb el president de la institució provincial, Jorge Rodríguez, per a aquesta fi.

Analitzada la necessitat i urgència de l’actuació, la Diputació de València va acordar subscriure un conveni amb l’ajuntament per al finançament del projecte de reforma per un import de 35.000 euros, que, entre uns altres, incloïa la col·locació de solado en la part final, que era l’única que mantenia el ferm de formigó, la col·locació de voreres, la reparació i pintada de les parets i la renovació dels desguassos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here