El programa ‘El Rogle’ d’Ontinyent aconsegueix un 50% d’inserció laboral entre els seus participants

0
1523
10 participants del Rogle d'Ontinyent han aconseguit llocs de treball

10 joves d’Ontinyentd’entre 16 i 21 anys sense estudis de secundària han participat en una formació específica en hosteleria i formació general

Un 50% dels participants al taller d’hosteleria del Centre de Dia de Menors ‘El Rogle’ han aconseguit la seua inserció laboral una volta finalitzat el curs al que han estat participant des del passat mes d’octubre. Es tracta de 10 joves d’entre 16 i 21 anys sense estudis de secundària, que han participat en una formació específica en hosteleria complementada amb formació general al marc d’un programa municipal subvencionat pel Servef. En total 5 d’estos 10 participants continuaran treballant en diferents establiments de l’associació AHVAL on han realitzat les practiques incloses al programa, una xifra que la regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, destacava com a “molt important, i prova de que el nou impuls donat per l’Ajuntament al programa, amb noves accions adreçades a afavorir l’empleabilitat dels participants, ha estat l’adequat”.

En aquest sentit, Gandia explicava que l’alumnat del programa ha participat en programes del departament de Promoció Econòmica i han visitat nombroses empreses d’alimentació, a més d’estar present per primera volta a la Fira de l’Estudiant o la Fira per la Solidaritat, i conèixer també el funcionament d’altres centres i recursos de la ciutat. Sayo Gandia assenyalava que “ha estat un curs molt variat al qual hem comptat amb la implicació de diversos departaments municipals i associacions locals, amb l’ajuda dels quals hem fet avançar aquest com a autèntic projecte d’inserció sociolaboral”, manifestava.

En l’acte de cloenda, al qual es comptava amb la presència de regidores de l’Ajuntament, tècnics municipals i del Servef, restauradors d’AHVAL, professionals de les distintes empreses i familiars dels joves, els participants tenien especials paraules d’agraïment per a la regidora Sayo Gandia i el tècnic coordinador de Benestar Social, Miguel Colorado “per l’aposta que a través d’ells ha fet l’Ajuntament en aquest programa”, així com al professorat i personal que els ha acompanyat en la formació, el cuiner Rafa Calabuig i les educadores socials Inma Cerdà, Evangelina Mira i Maria Aubán, “per sempre estar guiant-nos i recolzant-nos”. El fi de curs de ‘El Rogle’ es tancava amb un càtering elaborat pels participants per a tots els assistents.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí