Roger Cerdà (PSPV) frega la majoria absoluta a Xàtiva, mentre EU ha de pensar i Compromís desapareix

0
2298
Roger Cerdà celebra la seua victòria a Xàtiva

PSPV i EUPV sumen 10 i 5 regidors respectivament, mentre desapareix Compromís per la seua implossió interna, i es veu superat per Vox

Roger Cerdà tornarà a ser alcalde de Xàtiva amb tota probabilitat després d’haver aconseguit incrementar els seus suports i assolir els 10 regidors, 3 més que en la passada legislatura. Este resultat el deixa a les portes de la majoria absoluta que se situa en els 11 regidors, per la qual cosa les mirades se centren en l’Esquerra Unida de Miquel Lorente (Xàtiva Unida) que ha sigut la segona força més votada i es queda amb 5 regidors, i que ha sigut el soci de govern durant els últims 4 anys.

Ara caldrà un periode de reflexió després de la dura campanya mantinguda des de Xàtiva Unida que aspirava també a ser la força més votada, però que s’ha quedat en la meitat dels suport que els socialistes. Des de dins de la força la regidora Cesca Chapí no ha donat per segura l’entrada al govern local i arriba a parlar de passar «a l’oposició».

En tercer lloc ha quedat el PP que ha perdut un regidor i ara es queda en 4, mentre en quart i últim lloc de le forces amb representació municipal es troba Ciudadanos, que ha sumat un regidor més i en tindrà 2.

En vots qui més ha crescut ha estat el PSPV que ha sumat 1.669 vots més (6.085 en total), mentre Ciudadanos n’ha aconseguit 221 més (1.366 vots). La resta de forces han perdut suport, Xàtiva Unida ha perdut -480 vots (es queda en 3.276), i el PP ha perdut una tercera part dels seus suports, -1.275 vots (2.275 en total).

Implossió de Compromís

Pel que fa a Compromís els seus votants han castigat la divisió interna que van produir una escisió -Per Xàtiva, formació impulsada per les tres regidores que tenia-, i ha quedat fora de l’Ajuntament. Este diumenge la coalició valencianista encapçalada per Ferran Minguet va obtindre 577 vots, ben lluny del seu rècord de fa quatre anys de 2.216 suports que li van valdre 3 actes al ple.

D’esta forma Compromís ha perdut el 74% dels vots que tampoc ha sigut recollit per Per Xàtiva, i que ha quedat com a última força local amb 370 vots. A tots dos els ha passat al davant Vox, que ha quedat com a cinquena força sumant 608 vots.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí