Roger Cerdà presenta un centre interactiu per a públic familiar al castell de Xàtiva


0
785
Roger Cerdà ha fet la presentació al castell de Xàtiva

L’alcalde reivindica més inversions a la fortalesa per part de la Generalitat Valenciana

Un centre interactiu per millorar l’experiència turística fent més atractiva la visita per al públic familiar que viatja amb xiquets. Esta és la proposta que ha presentat el PSPV de Xàtiva a la fortalesa de la ciutat de la mà del candidat Roger Cerdà.

Aquesta proposta sorgeix com a resposta a una demanda detectada durant la presència en diferents fires de Turisme que es materialitza en un tipus de públic familiar el pes del qual augmenta cada any i que busca aquest tipus de recursos turístics què no té la nostra ciutat. Cerdà també ha defensat la necessitat de «reivindicar més inversions a la Generalitat Valenciana en la conservació del castell, com a propietària que és de l’immoble». En aquest sentit, el candidat a la reelecció ha recordat que la reconstrucció de la Torre de l’Esperó avança a bon ritme. En aquesta obra, la Generalitat ha invertit al voltant de 335.000 euros.

El centre interactiu, batejat inicialment com «Xàtiva, una experiència medieval», es tracta d’un projecte de tematització, comunicació i interpretació turístic-cultural del castell que millora la competitivitat de la destinació a través de la modernització i posada en valor d’aquest recurs. La inversió en aquest equipament se situaria en una forquilla d’entre 60 i 90.000 euros. Complementaria la visita al castell a través de la utilització de noves tecnologies, la qual cosa suposaria una millora experiencial del recorregut turístic, dirigida especialment al visitant infantil, que facilitarà l’accés a la informació sobre el recurs turístic tant per a individus com per a grups. Una nova experiència que unida a l’accessibilitat a la informació del recorregut mitjançant la utilització de noves tecnologies diversifica el producte turístic de Xàtiva i facilita el seu coneixement a aquelles persones amb mobilitat reduïda o limitacions sensorials.

Es planteja una experiència de cinema immersiu, on el visitant assistirà a un espectacle audiovisual envoltant. En aquest espectacle, l’holografia d’un personatge d’animació a mida real en 3D, rebrà els visitants convidant-los a descobrir diversos moments en la història medieval de Xàtiva i del seu castell. Aquest sistema constat d’un equip de so envoltant i una elaborada banda sonora inundaran tot l’espai. Les imatges reals d’actors i paisatges es complementen amb infografies dels diferents escenaris medievals i efectes com pluja o foc. També s’inclouran elements gràfics, com rètols, que ens indicaran les diferents èpoques que reflecteix l’audiovisual o subtitularan en diferents idiomes els diàlegs dels actors.

El fil conductor de l’experiència serà un joc de 7 proves virtuals que el visitant ha de superar per convertir-se en cavaller medieval. Els visitants hauran de superar-les, una a una, recorrent els diferents espais de la sala. Aquest viatge a l’edat mitjana serà una experiència vital lligada a la pròpia realitat dels nens, que crearà experiències plaents, estètiques, que obrin la ment al coneixement i al gaudi del recinte històric.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here