Roger Cerdà es prepara per governar Xàtiva sense pactes de govern però amb diàleg amb la resta de forces

0
409
Imatge de l'acte de presentació de la candidatura del PSPV de Xàtiva

El PSPV ha assolit 10 regidors, a un de la majoria absoluta, i s’anuncia una ronda de contactes amb la resta de forces que han entrat al ple municipal

Roger Cerdà es llança a fer un govern en minoria del PSPV a Xàtiva i prescindint de pacte de govern com va comptar en la legislatura anterior (amb EUPV i Compromís). La situació és d’un grup socialista amb gairebé majoria absoluta (10 regidors de 21 que té el ple), havent sigut la força més votada amb 6.085 sufragis (41,50%) doblant gairebé a la segona força EUPV, que va aconseguir 3.276 vots (22,34%) i 5 regidors. El ple es completarà amb 4 regidors del PP i 2 de Ciudadanos.

Durant els últims mesos el govern municipal de Xàtiva ha tingut un gran trasbals, amb l’eixida de les tres regidores de Compromís del seu propi partit i posteriorment també de l’executiu local; a més a més la relació entre Cerdà i el líder d’EUPV Miquel Lorente s’han tensat especialment amb una dura campanya feta des de la coalició d’esquerres que aspirava al ‘sorpasso’ als socialistes. Amb tot el dia de les eleccions va deixar fora del ple tant a Compromís com a les regidores que havien format part del govern, i a un PSPV amb el doble de suport que EUPV. Així ara l’objectiu de Cerdà és assolir el govern d’una “única veu”, com va va reclamar durant la campanya.

Converses

Una setmana després de les eleccions des del PSPV de Xàtiva s’anuncia una ronda de contacts oficials amb la resta de forces polítiques de cara al ple que tindrà lloc d’ací a dues setmanes per nomenar a l’alcalde de la ciutat. Segons s’ha informat des de l’ajuntament Roger Cerdà vol “intercanviar impressions amb els portaveus per valorar els resultats electorals, conèixer la seua opinió, així com el plantejament de cada força política i les seues prioritats programàtiques de cara a l’inici del proper mandat”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva sotmetrà a consulta ciutadana 26 projectes dels pressupostos participatius de 2018

Cerdà celebrarà les reunions al despatx d’alcaldia, atenent als resultats electorals i en ordre de major a menor número de vots obtinguts començant així amb Miquel Lorente (EUPV) aquest dimarts 4 de juny, a les 12 hores; ‘endemà, dimecres 5 de juny, a les 13 hores, serà el torn de Marñua José Pla, portaveu del Partit Popula; i acabarà amb el portaveu de Ciudadanos, Juan Giner, reunió que se celebrarà dijous 6 de juny, a les 14 hores.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here