Roger Cerdà afirma que la inversió en Xàtiva ha crescut un 265% durant l’actual legislatura

0
603
Roger Cerdà, durant la gala d'ADEXA

L’alcalde tamé senyala durant la gala de premis d’ADEXA que la xifra d’aturats ha baixat quasi un 25%

L’alcalde de Xàtiva, el socialista Roger Cerdà,va assistir a la gala d’entrega dels Premis Adexa 2019, on es va premiar a les empreses i empresaris Jesús Terol, Auto-Haus Sánchez, Ninos, Óptica Central, HidroNatur, Vicente Patiño y Family Cash, en distintes categories. Cerdà va expressar l’enhorabona a les empreses guardonades i va destacar l’esforç dels empresaris com a un motor de desenvolupament de la ciutat i de la creació d’ocupació.

L’alcalde ha posat de relleu en nombroses ocasions que l’ajuntament s’esforça en procurar el creixement de la ciutat sense que ningú quede darrere, conjugant polítiques econòmiques i socials. La intensa i rigorosa gestió econòmica duta a terme per aquest ajuntament ha produït una reducció del deute viu del 40%, passant dels 16,8 milions a finals del 2014 als 9,9 milions amb què s’ha tancat el pressupost del 2018.

En matèria d’ocupació, el context de Xàtiva millora en general, malgrat que encara estem lluny d’una situació desitjable. Durant aquests 4 anys, la xifra d’aturats ha baixat a Xàtiva un 24’8%, situant-se en una taxa del 15’97% al tancament de l’exercici 2018, l’atur més baix dels darrers 10 anys.

Però l’indicador que, sense dubte, presenta millors dades és la xifra d’inversió a la ciutat, que ha crescut un 265% des de 2015 fins l’actualitat. Passant dels 1,025 milions en 2015 als 3,7 milions consignats als pressupostos dels 2019, amb la conseqüent repercussió en l’economia local.

S’ha apostat per la creació de nous serveis públics com el JOC, els nous jutjats, el nou centre de salut o el nou col·legi Pla de la Mesquita. Tant la Generalitat Valenciana com la Diputació de València recolzen la política econòmica municipal de Xàtiva i aquesta confiança es demostra amb fets com l’augment d’un 91,34% en les transferències de capital a la nostra ciutat en quatre anys.

L’aposta per la creació d’ocupació ha estat una constant a l’Ajuntament, amb especial preocupació per la situació de la població juvenil. Amb els distints programes públics, tant municipals com de la GVA, s’han creat de manera directa al voltant de 400 llocs de treball i la mitat d’aquests han sigut per a menors de 30 anys.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here