Rodríguez tindria des de desembre un ‘pla B’ per presentarse a Ontinyent: el partit ‘la Vall d’Albaida Ens Uneix’

0
870
Jorge Rodríguez en un acte públic a Ontinyent amb simpatitzants

Segons apunten diversos mitjans el seu entorn ja hauria inscrit el passat mes de desembre el nom del partit, que podria suposar un transvasament d’afins socialistes de la comarca a esta formació

‘La Vall d’Albaida Ens Uneix’ podria ser la marca amb la que es presentaria l’encara alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per optar a un nou mandat, un partit que estaria registrat des del passat mes de desembre, segons apunten diversos mitjans. L’eina estaria disponible, i ara sols cal el pas endavant de Rodríguez i dels militants socialistes afins que li donaren suport, i que esta vesprada de dimecres estan a la seu socialista d’Ontinyent per avaluar la possibilitat.

Jorge Rodríguez ja deixava oberta la possibilitat en el mateix moment que anunciava la seua renúncia a encapçalar la candidatura del PSPV en la capital de la Vall d’Albaida, decisió que anunciava després d’alçar-se el secret de sumari del cas Alqueria que l’investiga per la seua gestió com a president de la Diputació de València i que des de la direcció valenciana li apuntaren a la porta d’eixida.

El registre de ‘La Vall d’Albaida Ens Uneix’ s’hauria realitzat el 19 de desembre de 2018, dies després d’un ajornament de l’alçament del secret de sumari del cas Alqueria. Aquest nou ajornament significava que Rodríguez es mantenia com a candidat socialista i ja no hi havia marge perquè es presentara una candidatura alternativa en el PSPV d’Ontinyent per a unes hipotètiques primàries; a més aquest era un pas endavant en una possibilitat amb la que ja es va especular quan la direcció de Madrid del PSOE ja va intentar apartar a Rodríguez de la candidatura.

A més a més cal destacar que la marca ‘La Vall d’Albaida Ens Uneix’ està registrada i té com a secretària general a Reyes Vila, germana del secretari d’organització del PSPV comarcal i alcalde del Palomar, Jordi Vila. Esta circumstància apuntaria a un possible pas d’afins de Jorge Rodríguez del PSPV de diverses localitats la comarca cap a esta formació independent. Això sí, el límit per a la presentació de les candidatures acaba el pròxim dilluns 22 d’abril, per la qual cosa únicament es disposa dels dies de Pasqua per elaborar possibles llistes.

Pel que fa a la llista del PSPV d’Ontinyent aquesta està en les mans de l’agrupació local, segons ha indicat aquest dimecres la secretària general provincial, Mercedes Caballero. Des del PSPV s’espera que Rodríguez finalment no presente una llista alternativa que li faça la competència a Ontinyent. Així una de les persones clau és la secretària general del PSPV local, Rebeca Torró, qui ha estat mà dreta de Rodríguez durant la seua carrera política, tinent d’alcalde a l’ajuntament i diputada provincial (va agafar el relleu de Rodríguez a la Diputació); Torró a més integra la llista del PSOE al Congrés per València, al lloc número 6, per la qual cosa comptaria amb moltes probabilitats per entrar a formar part de la càmbra baixa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here