Rodríguez-Piñero diu a Ontinyent que ha alertat a la Comissió Europea de la competència deslleial del tèxtil magrebí

0
547
Imatge de l'acte del PSPV que ha tingut lloc a Ontinyent

La candidata del PSPV al Parlament Europeu s’ha reunit amb membres del teixit empresarial de la Vall d’Albaida junt al director de l’IVF i la candidata socialista a l’alcaldia d’Ontinyent

La candidata dels socialistes valencians al Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez-Piñero, s’ha entrevistat a Ontinyent amb empresaris de la Vall d’Albaida amb els quals ha tractat la problemàtica del tèxtil local per la pressió i competència deslleial dels països riberencs del Mediterrani Sud. Així ha afirmat que ja ha alertat a la Comissió Europa d’aquesta problemàtica que seguirà de prop “a l’espera de conéixer quina és l’opinió i la postura de la Unió Europea sobre aquest tema”. Amb tot ha volgut destacar que “defensaré sempre als productors europeus, però especialment als valencians i al sector tèxtil d’Ontinyent, que és un referent de qualitat i que està intrínsecament inserit en el teixit social de la zona”.

Rodríguez-Piñero ha destacat en la trobada a la que ha assistit junt amb lacandidata socialista Margarita Llaudes i el director de l’IVF, Manuel Illueca, el seu compromís amb Ontinyent, on ha posat en valor el major programa d’innovació d’Europa, Horitzó Europa, “i on els socialistes hem aconseguit que es reconega i s’incloga el disseny entre les activitats innovadores”. Per això, ha incidit que “ara el que hem de fer és que tots els teixits empresarials i sectorials treballen de la mà amb els dissenyadors valencians per a poder incorporar el disseny durant tot el procés productiu per a crear productes de gran qualitat i alt valor afegit per a propiciar la diversificació de productes i l’obertura de nous mercats d’alt poder adquisitiu com el Canadà o el Japó”.

La candidata socialista s’ha pronunciat així després de mantindre una reunió amb agents econòmics, empresarials i socials d’Ontinyent, on s’ha mostrat convençuda que el sector empresarial d’Ontinyent “tornarà a convertir-se en referent en el conjunt de la Comunitat igual que ho ha sigut en els últims anys per la seua capacitat d’organització i de posicionament a Europa”. En aquest sentit ha recordat que “sempre he sigut una aliada d’aquesta zona, des que es van crear els fons regionals i aquesta comarca va ser de les primeres a aprofitar-los per a diversificar-se i créixer”.

De fet, la candidata ha remarcat el seu compromís per a “continuar impulsant des d’Europa totes les possibilitat perquè empreses com les d’aquesta localitat puguen acollir-se a tots els programes europeus que existeixen per a facilitar les inversions que necessiten per a incrementar l’ocupació i millorar la seua posició en els mercats internacionals”. A més, els ha instat a aprofitar els avantatges dels nous acords comercials “perquè tenim una indústria competitiva amb sectors amb gran capacitat exportadora que ara tenen possibilitats d’accedir a més mercats”.

Per part seua, Manuel Illueca, ha assegurat que “només els socialistes tenim la capacitat de governar pensant en tota la societat de la mà del sector empresarial i sindical i ha assenyalat que representem un projecte de país que té un vessant industrial molt important, perquè suposa fer política en el terreny per a oferir solucions que responguen a les seues necessitats” i ha assenyalat que “venim a explicar-los eines per a ajudar-los en àmbits financers i industrials”.

Finalment, la candidata socialista a l’alcaldia de la localitat, Margarita Llaudes, ha apuntat que “és important tindre converses amb el teixit empresarial i social per a portar avant els projectes que, des del Partit Socialista, estem proposant”, al mateix temps que ha assegurat que “aquesta comunicació serà permanent per a poder atendre les seues peticions”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here