Les rodalies entre València i Moixent reben menys inversió i el Xàtiva-Alcoi quasi cau en l’oblit

  0
  2065
  Estació del tren de Moixent

  Mentre per a la línia Xàtiva-Alcoi es destinaran 22 milions en huit anys, a la C-2 no es preveu allargar la línia fins a la Font de la Figuera

  La presentació de les inversions en Rodalies realitzada pel Ministre Iñígo de la Serna ha deixat a la C-2, la línia entre València i Moixent amb la menor de les inversions, i a la línia Xàtiva-Alcoi amb només 22 milions fins a 2025.

  Els quilòmetres que uneixen Xàtiva i Alcoi tindran, fins a 2025, la renovació de diversos trams de via i noves instal·lacions; amb açò Foment vol reduir els temps del trajecte i millorara la seguretat. 12 milions d’euros per al canvi de vies i 10 milions per a seguretat. Ni desdoblament ni altres millores llargament reivindicades.

  La C-2 de València a Moixent, que discorre també per pobles de l’Horta Sud, la Ribera i la Costera rebran inversions en la renovació de via i catenària en els trams de Pobla Llarga-Silla, Xàtiva-l’Alcúdia i la construcció de vies de 750 metres en les estacions d’Alzira i Algemesí. En total una mica més de 100 milions que es van en la seua major part a la renovació de la catenària.

  En la intevenció no s’inclou l’allargament de la línia fins a la Font de la Figuera, i per tant tampoc la connexió interprovincial amb Villena que van reclamar ambdós alcaldes. El batlle Vicent Muñoz, lamenta que «el Ministeri de Foment del Govern del PP de Mariano Rajoy torna a oblidar-se i a menysprear a La Font de la Figuera». Així critica que «després de totes les infraestructures que ens atravessen i ens destrossen el terme, després de totes les reunions i peticions fetes el Ministeri torna a burlar-se de les ciutadanes i els ciutadans que ací vivim i volem conviure. L’ampliació de la línia de Rodalies C-2 fins La Font de la Figuera seria, segons ells mateixos, ‘una despesa residual’. Demostren novament el que els importem. Volem estar vertebrats amb la resta de pobles i ciutats, volem evitar el despoblament que suposa la falta de connectivitat per raons laborals, socials o de salut’. Conclou Muñoz afirmant que «és indecent que un poble que ha cedit tant del seu terme pel benefici general de la comunitat autònomo o de la resta de l’Estat no reba res».

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí