Ribera Salud diu que “es perdran 20 anys” de Sanitat amb la reversió però reconeix que deu 50 milions a la Generalitat

0
1160
Ribera Salud ha fet balanç dels seus anys de gestió

El PP afirma que faran responsables a Ximo Puig i Mónica Otra “de tot allò que perjudique als ciutadans de la comarca després d’aquest gran nyap”

Este dimecres ha estat un dia de balanços i prèvies a la reversió de l’Hospital de la Ribera que tornarà a ser de gestió pública este diumenge 1 d’abril. Entre elles han estat les visions contràries de l’empresa gestora i del PP, partit que va implantar el sistema conegut com ‘model Alzira’; per la seua part el president de la Generalitat Ximo Puig ha manifestat que el de l’Hospital de la Ribera era un model “fracassat”.

D’esta forma el gerent del departament de salut de la Ribera, Javier Palau, ha afirmat  que la reversió pública decidida pel govern de PSPV y Compromís és “una decisió poc brillant” i “un pas arrere” que “fa perdre 20 anys d’evolució sanitària, però que no és la fi del model Alzira”.

Palau ha assegurat que Ribera Salut lliurarà aquesta àrea de salut diumenge que ve a la Generalitat amb “uns excel·lents indicadors assistencials” i “res guardat en els calaixos”, encara que ha reconegut que l’empresa deu a la Generalitat 50 milions d’euros de les liquidacions de 2013 a 2015.

En la mateixa línia crítica des del PP el coordinador de l’àrea social José Juan Zaplana ha manifestat que “Puig i Oltra posen en risc la salut i la vida dels ciutadans de la Ribera per un capritx ideològic”. Zaplana ha demanat “un esforç als treballadors i paciència als usuaris, però també anem a demanar responsabilitats de tot el que succeïsca en els pròxims mesos en l’hospital. Puig i Oltra han consentit i protegit el nyap i les mentides que Munt ha abocat en els últims anys respecte a la Ribera. Els anem a fer responsables de tot allò que perjudique als ciutadans de la comarca després d’aquest gran nyap que anem a viure en els pròxims mesos, amb un control exhaustiu sobre la qualitat assistencial de les persones”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here