Reunió a Xàtiva per coordinar les accions d’ajuda davant l’arribada dels refugiats de l’Aquàrius

0
1387
Imatge de la reunió celebrada a Xàtiva

El CAPS i la Comissió Específica de Refugiats acorden un manifest en el que demanaran estendre les polítiques de cooperació, la revisió de l’Estatut del refugiat i la llei d’estrangeria o el tancament dels CIES

Aquest matí s’han reunit a l’Ajuntament de Xàtiva el Consell d’Acció de Polítiques Socials (CAPS) i la Comissió Específica de Refugiats després de l’aplegada en el dia d’ahir dels 629 refugiats al port de València, a bord de l’Aquarius.

En la reunió s’ha acordat la redacció d’un manifest que anirà al proper Ple municipal, en el que es reiterarà la condició de Xàtiva com a ciutat d’acollida i es demandarà estendre les polítiques de cooperació a l’origen, intervenint així als països dels quals provenen els refugiats.

A més a més, també es demanarà estendre les polítiques d’ajuda humanitària i emergència a totes i cadascuna de les persones migrants que arriben al nostre país i no solament a les 629 arribades amb l’Aquarius, així com la revisió de l’estatut del refugiat i la llei d’estrangeria, i el tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIES).

«Hi ha moltíssima gent que continua entrant a les nostres costes i és important que els tractem com a iguals perquè al remat tots som persones i hem d’estendre aquestes polítiques d’ajuda humanitària a tots aquells que fugen de la seua casa per guerres, fam o circumstàncies que els obliguen a fer-ho», ha manifestat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo.

D’altra banda, el departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva s’ha compromés a la realització d’algunes actuacions, i per això sol·licita a la ciutadania de Xàtiva que mostre la seua voluntat i solidaritat per a canalitzar les ajudes de vivenda i d’altres com el menjar o les provisions.

Les persones interessades en ajudar poden telefonar a l’Ajuntament (96.228.98.08), i se les requerirà per acudir a emplenar una fitxa. El Departament revisarà els oferiments de 2015 per a la seua actualització abans d’aquest dijous. Aquest oferiment de solidaritat per part de Xàtiva serà enviat a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

«Els centres als que acudeixen les migrants sols són el punt de partida. D’allí han de vindre a diferents punts de la Comunitat i de l’Estat espanyol, i cal canalitzar tots els oferiments que podem fer. La solidaritat de Xàtiva és tot un exemple per a altres ciutats», ha afegit Angulo.

Des del Departament també han manifestat el seu suport unànime davant la defensa dels Drets Humans en tots els seus aspectes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here