Retirades les línies i torres elèctriques del Teatre Romà de Sagunt

0
377
Una de les torres retirades davant del Teatre Romà.

La intervenció es fa dies abans de que comence el festival Sagunt a Escena

A les portes de l’inici del festival Sagunt a Escena el Teatre Romà de la localitat que acull gran part dels espectacles ja no té les línies i torres elèctriques que embrutaven la seua imatge mil·lenària. L’empresa Iberdrola ha retirat i soterrat al voltant de 500 metres de cablejat i ha desmuntat les estructures, una intervenció que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el delegat de Manteniment, Pepe Gil.

També han començat la reforma del centre de transformació del carrer Segòvia, cedit per l’ajuntament, en el qual col·locaran dos màquines de 630 KV que garantirà la potència necessària per donar cobertura a tots els serveis del Teatre Romà i a la zona de Ciutat Vella a la qual subministra. El pressupost aproximat de les obres és de 150.000 euros.

Darío Moreno ha declarat que amb esta actuació es fa un pas més per posar en valor el passat i la història de la ciutat: “Apostem per un Sagunt Patrimoni de la Humanitat i això implica també posar en valor els monuments i la nostra història, per tant esta iniciativa embellix este entorn que és part essencial del nostre patrimoni”. L’alcalde ha afegit que açò és una primera fase i que l’ajuntament seguirà en esta direcció.​

El regidor de Manteniment, Pepe Gil, ha explicat que el centre de transformació del carrer Segòvia era el que donava subministrament elèctric al Teatre Romà: «De moment, continuarà prestant este servici Iberdrola, però és necessari que la Conselleria faça les inversions necessàries per poder fer una instal·lació interior en el Teatre Romà». D’altra banda, Gil ha agraït a l’empresa per dur a terme esta actuació que «sens dubte millora molt el monument nacional».

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Montitxelvo acollirà dissabte la 31a Trobada d'Escoles en Velencià de la Vall d'Albaida

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here