Les restes arqueològiques de Xàtiva s’obrin al públic el Dia Internacional del Turisme

0
1242
Museu Arqueològic de l'Almodí, a Xàtiva

La ciutat celebra celebrarà amb activitats dissabte i diumenge la jornada que es commemora el dia 27 perquè les puga gaudir el major nombre de persones

La ‘ciutat de les mil fonts’ s’engalana per celebrar el Dia Internacional del Turisme i organitzarà visites guiades gratuïtes, dividides en dos torns, aquest cap de setmana a les restes arqueològiques urbanes com el Nimfeu Romà i els Banys Àrabs.

Sota el lema ‘Turisme sostenible com a instrument de desenvolupament’, la ciutat organitzarà unes visites guiades, que seran una posada en valor del patrimoni i les restes arqueològiques urbanes amb què compta Xàtiva. Les rutes s’organitzen des de l’oficina de Turisme i es visitaran dos llocs emblemàtics: el Nimfeu Romà i els Banys Àrabs. La localitat posseeix aquestes restes atès que va ser un important municipi romà, que va arribar a encunyar moneda pròpia i va rebre el nom de Saetabis Augusta, i perquè en l’època musulmana va ser la primera ciutat d’Europa en fabricar paper, a més de ser una cruïlla de camins molt valuosa en temps de guerra.

La regidora de Turisme, Mariola Sanchis, posa en valor la novetat d’aquestes visites guiades: “es tracta d’una magnífica oportunitat per conèixer una part valuosa del patrimoni de Xàtiva que ha romàs oculta al públic durant segles. Hem volgut celebrar el Dia Internacional del Turisme amb una activitat nova. Sumem aquestes activitats a una interessant oferta de rutes per conèixer la ciutat, com la Ruta dels Borja, la Ruta de l’Aigua o de les Mil Fonts, a més de tot el ric patrimoni monumental de Xàtiva “.

Si el turista es queda amb ganes de més, es pot acostar tant a gaudir del castell com dels Museus de l’Almodí i de la Casa de l’Ensenyança, que alberguen importants restes arqueològiques i una col·lecció d’art que inclou peces de Ribera, Goya, Vicente López i el famós retrat del rei Felip V cap per avall, com a càstig simbòlic per la crema de la ciutat en 1707.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt inaugura el seu nou Centre de Recepció de Visitants

Les visites eixiran des de la Plaça Sant Jaume, que serà el punt de trobada i es duran a terme en dos torns, a les 11.00 i 12.00 hores, el dissabte 30 de setembre i el diumenge 1 d’octubre, dates escollides per fer més accessible l’activitat. La durada del recorregut és d’una hora, aproximadament, tot i que es recomana acudir amb 15 minuts d’antelació. S’anirà acompanyat en tot moment d’un guia que explicarà els secrets d’aquests enclavaments.

Les visites són gratuïtes, amb inscripció prèvia a l’oficina de Turisme de Xàtiva. Cal reservar trucant al telèfon 96.227.33.46 o enviant un mail amb les dades personals al correu de Turisme xativa@touristinfo.net.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here