Rescaten a una platja de Sueca una tortuga que estava ferida i atrapada en una xarxa

0
1461
Imatge de la tortuga rescatada a Sueca

Ciutadans voluntaris de Sueca, Guàrdia Civil i personal de l’Oceanogràfic de València es coordinen en el salvament d’una tortuga boba a la Platja del Pouet

Sueca torna a estar immersa en el salvament i protecció d’una tortuga boba (Caretta caretta). Els fets van ocórrer diumenge cap a les 20h a la platja d’El Pouet. Es tractava d’una tortuga ferida de dimensions considerables segons les informacions de la regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, que ha estat en contacte d’ençà que va tindre coneixement dels fets a través de la Guàrdia Civil que va participar activament en l’operatiu de rescat i amb Juan Aymar, Tècnic de Recuperació de Fauna Marina de la Conselleria de Medi Ambient.

Després d’una primera intervenció ciutadana es va telefonar a la Guàrdia Civil i al 112, tal com està fixat en el protocol. Immediatament, segons Juan Aymar, es va activar el protocol de ‘varament’ de la Comunitat Valenciana. Els voluntaris aconseguiren alliberar a la tortuga de la xarxa en què estava atrapada mentre la Guàrdia Civil feia un perímetre de seguretat perquè es poguera actuar, tot esperant l’arribada del personal de l’Oceanogràfic de València.

A través del telèfon mòbil es va anar donat les instruccions: impedir que la tortuga entrara al mar i tapar-li la cara, la qual cosa van fer amb una samarreta de manera que l’animal és tranquil·litzés. Abans de les nou el personal de l’Oceanogràfic se la va emportar per assistir-la. A hores d’ara, segons la regidora Isabel Jiménez en contacte continu amb Juan Aymar, “la tortuga està a les bones mans dels serveis veterinaris de l’Oceanogràfic i presenta un fil de plàstic que li surt per la boca i la travessa tota fins a l’anus, però els veterinaris asseguren que la podran salvar”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí