Rescatat un cadell de gos a Almussafes que va estar més d’un mes tancat al balcó d’una vivenda

0
5985
El gos 'Lucas' va ser trobat malalt i en estat de severa desnutrició

El propietari del gos podrà ser condemnat per un delicte penal, a més d’enfrontar-se a les corresponents sancions administratives

La Unitat de Protecció Animal de la Policia Local d’Almussafes (UPAMA) ha rescatat un cadell de gos de sis mesos d’edat que es trobava en situació d’abandó des de feia més de 40 dies al balcó d’una vivenda, trobant-lo al ras i en estat de desnutrició. Esta unitat de recent creació a la localitat ha salvat així la vida a este animal, un gos  golden retriever, després de rebre una denúncia anònima sobre la deficient situació en la que vivia el cadell.

Després d’este salvament el propietari de l’animal s’enfronta ara a les preceptives sancions penals i administratives. Així s’explica des de la policia que l’animal, de nom ‘Lucas’, passava els seus dies i les seues nits sense cap tipus de recer, en un balcó de la tercera planta d’un bloc de vivendes d’Almussafes, enfrontant-se a les baixes temperatures i a una severa desnutrició.

El patiment del ca, que ingeria molt pocs aliments i líquids i que dormia sobre els seus propis excrements, ha tingut conseqüències molt negatives per a la seua salut, perquè transcorreguts els primers quinze dies des del seu alliberament, període en què ha rebut un tractament amb antibiòtics, s’ha aconseguit reduir el seu quadre febril, que en els primers dies inclús va arribar a superar els 40 graus, tot i que encara requerix de cures mèdiques.

Des del seu alliberament per part de la unitat policial, membres de Dignitat Animal Almussafes es van fer càrrec del cadell i són els que li estan prestant l’assistència i cures sanitàries preceptives. La intenció és que ‘Lucas’ trobe una nou llar, en el moment en què la seua salut siga perfecta i supere la situació de maltractament a què s’ha enfrontat.

Atés que en l’època nadalenca resulta molt habitual que es disparen les compres de mascotes, des d’esta entitat incidixen en la necessitat de conscienciar a la ciutadania sobre la responsabilitat que comporta adquirir un ca. “Després d’eixa decisió, que s’assumix amb total llibertat, l’animal es convertix en un membre més de la família, un membre a qui cal respectar i brindar totes les cures necessàries, i en cap cas abandonar quan ens plantege molèsties”, destaquen. També postil·len que “abans de la compra, l’adopció és una millor opció, atés que els refugis d’animals estan sobre saturats”.

Conseqüències penals i administratives

Tal com es regula en l’ordenança municipal, el responsable del presumpte abandó s’enfronta a diferents sancions. Per la situació en què es mantenia el gos, s’instruirà atestat per un presumpte delicte d’abandó que es remetrà a l’òrgan judicial, qui haurà de dictar sentència.

Quant a les conseqüències a nivell administratiu, es tramitaran denúncies per la carència d’identificació de l’animal per mitjà de microxip, que poden oscil·lar entre els 600 i els 6.000 euros, i de la vacuna de la ràbia, establida en 600 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here