Reoberta la investigació contra sis monitores per la mort d’un jove amb síndrome de Down a un càmping d’Énguera

0
842
Ciudad de la Justicia de Valencia
Ciutat de la Justícia de València.

L’Audiència de València ordena reobrir la causa per a esclarir les circumstàncies de la defunció que va ser trobat fora del càmping el passat estiu

La Secció Tercera de l’Audiència de València ha ordenat reobrir la causa per la que s’investiga la causa de la mort d’un jove amb síndrome de Down el passat estiu a un càmping del Teularet en Navalón, a Énguera. En este cas sis monitores d’un campament d’estiu estan investigades com a presumptes responsables de la mort de Sergio Requena, de 25 anys, i amb una minusvalidesa del 67%.

La investigació havia sigut arxivada el mes d’octubre passat pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Xàtiva, però segons avançava aquest dimarts Las Provincias, ara ha revocat ara aqueixa resolució perquè entén que no es pot descartar una “negligència” en la cura de la víctima, en “la demora a detectar” la seua absència, o en l'”organització i desenvolupament de l’activitat”. En aquesta causa figuren com investigades sis monitores del campament.

Així figura en un acte del passat 25 de juliol en el qual la Sala estima parcialment un recurs d’apel·lació de l’acusació particular contra el sobreseïment provisional de la investigació per la mort del jove, que es va extraviar després de participar en una tirolina.

Igualment, els magistrats acorden que es practiquen diverses diligències d’investigació com la presa de declaració de dos testimonis o una anàlisi del grau d’autonomia personal que tenia el mort.

La Secció Tercera de l’Audiència resol així la reobertura de les diligències prèvies sobresegudes i mantindre en elles la condició d’investigades respecte de sis monitores.

El jove de 25 anys amb síndrome de Down va ser trobat mort el diumenge 24 de juny de l’any passat. Sergio, que passava el seu viatge de fi de curs en un càmping de Navalón s’havia perdut en la zona del Teularet de la capital de la Canal de Navarrés la nit del dia anterior. Per a la seua cerca, es va conformar un operatiu en el qual van participar mitjans aeris, brigades de rescat de bombers, Guàrdia Civil i les policies locals d’Énguera i Moixent, així com efectius de Creu Roja.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here