Reflexions Populars sobre els 100 dies de govern municipal a Xàtiva

0
4194
Roger Cerdà, en la presa de possessió com a alcalde de Xàtiva

Complits ja els 100 dies de legislatura, des de Populars Xàtiva hem volgut reflexionar sobre el que ha oferit per als veïns de Xàtiva la gestió del nou equip de govern, i ja els avancem que no és precisament molt favorable.

Arrere queda aquell dissabte 15 de juny amb el Saló de Plens ple de gom a gom on tots els regidors, novells com a veterans van prendre possessió del seu càrrec quedant així constituïda la nova corporació. Els uns amb la il·lusió d’afrontar un nou repte en les seues vides, els altres amb el bagatge de l’experiència a la seua esquena.

Però prompte, molt prompte vam poder comprovar com s’anava a desenvolupar la legislatura i quin anava a ser la posició de cadascun durant aquesta.

Perquè, encara que s’intenta dissimular, la realitat és que tenim un govern municipal format per socialistes i per ciutadans, sorgit d’un acord ¿preelectoral?

Un acord que no obstant això revela un repartiment de delegacions descompensat encara que a la mesura de l’Alcalde, qui ha concentrat la major part d’aquestes i de més pes en els seus més pròxims, entre els quals destaca especialment el “regidor orquestra”, que el mateix et toca el baix en forma d’auditoria (the auditor) com la bateria en forma de dirigir una obra (the architect) sense cap rubor quedant la resta com a simples convidats de pedra (outsiders).

I entre aquests es troben els regidors de Ciudadanos que, a canvi d’unes delegacions, s’han convertit en la crossa que els socialistes necessiten per a tirar avant les seues propostes.

Propostes tan “progressistes” com pujar-se els sous, ampliar el nombre d’assessors (responsable de gabinet, responsable de comunicació i responsable de xarxes socials i premsa), i sobretot pujar els impostos (rebuts de la contribució, el fem i l’aigua) per a l’any que ve.

Mentrestant Xàtiva, continua sense cap projecte turístic i perdent subvencions; els seus carrers i places apareixen cada vegada més brutes; els problemes de seguretat van en augment tant en el nucli urbà (jardí de la Pau) com en els seus disseminats (els robatoris en Bixquert no cessen); i multitud d’obres o projectes d’obra paralitzats (pàrquing llançadora, antiga estació de ferrocarril, molí Sarrampedra, pacificació carrer Corretgería, font de l’estació de Renfe); a més del mateix Pla Edificant destinat a la construcció i/o rehabilitació de centres educatius acumulant retards constants; paratges naturals com Cova Negra i costa del Castell abandonats a la seua sort. I així podríem seguir fins a dir basta.

Aquest és, a grans trets, el retrat que mostra Xàtiva després d’esgotar els primers 100 dies de legislatura amb un govern més preocupat de la foto, l’anunci i la propaganda que d’afrontar de debò la gestió municipal.

Encara que no ho dubten, sempre els quedarà la recurrent cantarella de “la culpa és dels governs anteriors del Partit Popular”. Però, per ventura l’Alcalde no és el mateix des de fa ja més de 4 anys?

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí