Reculada absoluta de Ferraz: Jorge Rodríguez serà el candidat del PSPV a Ontinyent

0
2237
Jorge Rodríguez, durant una roda de premsa en la seu del PSPV

Jorge Rodríguez sols deixarà de ser candidat si s’alça el secret de sumari i es mostren arguments de pes per impedir la continuació de la seua cursa política a Ontinyent

Tornada a la casella d’eixida de fa una setmana: Jorge Rodríguez serà el candidat a alcalde d’Ontinyent pel PSPV, ho serà almenys mentre el sumari del cas Alquería pel qual se li investiga per un presumpte cas de malversació continue secret. Així ho ha explicat en À Punt el secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, que ha manifestat que la decisió s’ha pres per a “respectar la presumpció d’innocència de Jorge Rodríguez”.

Este és l’acord al que han arribat les adreces socialistes de València i de Madrid, i que ha comptat amb important participació de l’agrupació d’Ontinyent representada per Rebeca Torró, el paper de la qual Muñoz ha destacat per a “desencallar” les negociacions.

Muñoz ha assenyalat com a clau aquest aixecament del secret de la instrucció del cas, secret que si s’alça abans de 5 de de desembre i mostra acusacions de pes perquè Rodríguez no concórrega, encara se celebrarien primàries; si fóra posterior l’aixecament amb les mateixes conseqüències, la designació ja hauria de ser directa, sense primàries. A més el responsable d’Organització també ha manifestat que en qualsevol d’aquests dos casos Jorge Rodríguez “jorge rodríguez ens ajudarà a prendre decisions”.

D’aquesta manera, després d’una setmana de polèmiques, Ferraz ha fet una reculada absoluta i es torna a la situació del passat dilluns quan es donava per feta la candidatura de Rodríguez, però que des de Madrid es va voler vetar recordant que Rodríguez estava suspès de militància, per la qual cosa no tenia dret a presentar-se. Aquest veto va trencar les hostilitats i mentre Ximo Puig manifestava la seua disconformitat, Jorge Rodríguez amenaçava amb muntar una candidatura independent. Després d’açò la direcció de Ferraz, representada a València per la secretària provincial, Mercedes Caballero, va ser matisant la posició, així primer va assenyalar que l’oferta de retardar les primàries encara estava sobre la taula, d’oferta va passar a ser un retard unilateral, i ara ja es tolera la candidatura de Rodríguez si el sumari no diu el contrari.

José Muñoz ha reconegut les discrepàncies sobre el tema entre Ferraz i Blanqueries, assenyalant les responsabilitats en Madrid per “la interpretació de la federal” dels estatuts. Al final ha qualificat l’episodi com un “esborrall” alhora que lamentava que “m’agradaria que aquestes coses no es feren tan públiques”.

Sobre la suspensió de militància a la qual està sotmès Jorge Rodríguez i en la qual es va basar Madrid per a vetar la seua candidatura, Muñoz ha explicat que es va prendre la mesura recordant la descripció de l’operació -amb Rodríguez passant una nit en el calabós- que va fer el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que la va qualificar de “aparatosa”. Així Muñoz apunta que davant la “alarma social” es va prendre una “decisió dura i complicat” i que es va prendre “per la salut de les institucions”, forçant-se així la dimissió de Rodriguez com a president de la Diputació de València. Pel que es refereix a la seua candidatura a Ontinyent Muñoz finalitza afirmant que “acabar amb la seua carrera política seria massa dur”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here