El record al desaparegut i distingit Juan José Insa marca l’acte institucional del 9 d’Octubre a Ontinyent

0
2278
Imatge de l'acte de lliurament de premis a Ontinyent

El Ple Extraordinari celebrat al Palau de La Vila començava amb un minut de silenci en record de l’artista difunt el passat divendres

El record al desaparegut artista Juan José Insa, mort el passat divendres, marcava l’acte institucional del 9 d’Octubre celebrat este dilluns a Ontinyent. El Ple Extraordinari celebrat al Palau de La Vila començava amb un minut de silenci en record de l’artista, difunt el passat divendres, on la seua dona i filla arreplegaven de mans de l’alcalde Jorge Rodríguez el reconeixement de la ciutat, junt a la resta de guardonats pel seu treball en benefici de la societat ontinyentina: l’expresident de Coeval Rafa Pla, el fester José Bas, la professora Carme Agulló, la Pastisseria Mora i el grup Menestrils.

Com als últims anys, l’acte institucional estava precedit per una processó cívica acompanyada dels balls tradicionals i la figura de l’Àguila d’Ontinyent, la corporació municipal i els guardonats, processó que recorria la Plaça Major fins al Palau de la Vila, on se celebrava el ple.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, donava inici a l’acte demanant un minut de silenci en record de l’artista que signava les seues obres com a J.Rubiales. El primer edil incidia que el 9 d’Octubre és “un dia de reivindicació en el qual es fa evident nostres necessitats i demandes però també és un dia d’homenatge a aquelles persones i institucions que són exemplars per als ontinyentins i ontinyentines”.

A continuació, el primer edil donava pas al cronista de la ciutat, Alfred Bernabeu, qui pronunciava una declaració consensuada entre tots els portaveus dels diferents grups municipals. En la seua intervenció, Bernabeu, després de relatar els fets esdevinguts en la conquesta d’Ontinyent per part de Jaume I, catalogava als valencians i valencianes com “un poble amb personalitat pròpia que assumeix el valors de la Unió Europea i que reconeix als ciutadans uns drets bàsics […] Unes prestacions assistencials i socials que corren perill pel deficitari finançament que patim, des de fa anys, els valencians”. A més, el cronista apel·lava al fet que els alcaldes i regidors han d’estar en contacte directe amb la ciutadania i expressava que “la ciutat d’Ontinyent és modèlica en aquest sentit, vehicula els propostes d’entitats i associacions mitjançant un programa que possibilita la participació ciutadana”.

Després del lliurament de premis, la professora Carme Agulló era l’encarregada d’intervenir en representació de la resta d’homenatjats. Agulló destacava que Ontinyent està composta per “dones i homes de procedències diverses que han configurat una població que sap combinar treball i festes, tradició i modernitat”. La professora agraïa a la corporació municipal aquest reconeixement i demanava que “continuen donant a tot el teixit associatiu i social el seu suport, imprescindible per seguir recuperant, mantenint i difonent les nostres tradicions i poder fer-les arribar a les generacions futures”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here