Recisa compleix la seua amenaça i no recull el fem de la Vall d’Albaida, i la Mancomunitat diu que rescatarà la concessió

0
2148
Un dels vehicles de recollida del fem de Recisa.

La Mancomunitat manté un deute d’1,5 milions amb Recisa, però afirma que s’està negociant el pagament, mentre l’empresa es queixa dels incompliments

L’empresa concessionària de la recollida del fem a la Vall d’Albaida, Recisa, ha complit la seua amenaça i esta nit de diumenge ha deixat sense recollir els residus dels 34 municipis de la comarca. El motiu, segons l’empresa, són els incompliments dels compromissos de pagament del deute d’1,5 milions d’euros que manté la Mancomunitat des de l’any 2016.

Malgrat les negociacions mantingudes entre l’ens comarcal i l’empresa concessionària Recisa es queixa dels incompliments dels teminis de pagament promesos per a la liquidació del passiu, fet que els causa problemes de liquiditat per pagar tant a proveïdors com a treballadors.

Davant esta no prestació del servei la Mancomunitat de la Vall d’Albaida ha anunciat mesures. En un comunicat ha anunciat que exigirà responsabilitats a Recisa així com també el rescat de la concessió. La Mancomunitat qualifica l’acció de ‘locaut’ (decisió de la direcció d’una empresa de no realitzar el seu treball), la qual cosa «ha deixat sense un servici bàsic els habitants de la comarca, un fets de màxima gravetat».

L’ens comarcal afirma en la seua defensa que la Mancomunitat ha retallat el seu deute «que s’havia situat en mínims històrics, acumulat durant les legislatures anteriors amb el PP al front, i per al qual s’està negociant amb l’Institut Valencià de Finances per tal que avançara el deute que Albaida té finançat amb la Mancomunitat i que resoldria la situació».

Expliquen que «de tot això eren conscients els anteriors interlocutors de l’empresa que, misteriosament, van canviar de la nit al matí per a deixar en res les negociacions i la bona voluntat existent per les parts. Resulta, com a mínim, curiós que la situació s’haja produït al poc de reobrir la planta de transferència de fem de Bufali que abaratix el preu del transport i acaba amb la sagnia econòmica que suposava per a la Mancomunitat. Per tal de pal·liar amb efecte immediat el locaut de Recisa, s’ha demanat la intervenció del director general de Medi Ambient, Fran Quesada, així com del Consorci de Residus».

Les últimes informacions apunten a que l’empresa Recisa esta nit de dilluns tampoc estaria disposada a realitzar el servei.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí