Rebeca Torró xifra en vora 40 milions els diners pagats per la Generalitat pel material sanitari a l’empresari xinés afincat a Ontinyent

0
1821
Rebeca Torró, durant la seua compareixença a les Corts

La secretària autonòmica d’Economia, Rebeca Torró, ha comparegut a les Corts per explicar que la Generalitat ja ha abonat 39 milions pel material sanitari importat de Xina en 8 avions i 4 vaixells

L’empresari xinés afincat a Ontinyent, Chen Wu Keping, ha rebut 39 milions d’euros pels avions carregats amb material sanitari importats de la Xina durant la pandèmia. Així ho ha confirmat la pròpia secretària autonòmica d’Economia, Rebeca Torró, que va ser el contacte entre la Generalitat i l’empresari importador per tal d’abastir del material al govern valencià. La xifra suposa més de 7 milions més que el que es va conéixer a principis del mes de maig després d’haver fletat 8 avions en el contracte inicial del mes de març, material arribat en 4 vaixells més.

Torró ha defensat la seua gestió, així com el treball de Keping, afirmant que es va fer en un moment en el que el mercat havia incrementat molt els preus davant la desorbitada demanda global. La secretària autonòmica manifestava que l’actuació de Keping es va fer «quan el mercat estava col·lapsat». La secretària autonòmica d’Economia ha mantingut que les operacions s’han realitzat amb màxima transparència i que tots els contractes estan penjats en la pataforma de contractació de l’Estat.

«El senyor Keping ens va garantir una gestió ràpida i eficaç, perquè en una situació de mercat salvatge si no avances els diners no et fien. I ell, donant la cara per nosaltres, va avançar el 50% de cada reserva de material que s’anava tancant i, abans de carregar l’avió, pagava la resta. Actuacions com aquesta les qualificaríem de patriotes en altres situacions», ha subratllat Torró, que ha posat en valor la «profunda solidaritat amb aquesta comunitat» de l’empresari, que «va córrer el risc per tots», arribant a qualificar la seua actitud de «patriotisme».

El diputat del PP Rubén Ibáñez ha criticat durament la gestió realitzada per Torró assegurant que «hi ha molta confusió en aquest cas”. “Primer van dir que l’empresari havia avançat tots els diners, ara diuen que només va ser el 50 per cent. Diuen també que la Comunitat Valenciana va ser la primera a adquirir el material amb un dels avions, però la veritat és que el primer avió el nolieja Inditex i la Comunitat Valenciana el comparteix amb Navarra i Castella i Lleó i aterra a Saragossa”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí