Rebeca Torró explicarà a les Corts el pagament dels 8 avions de material sanitari a l’empresari xinés d’Ontinyent

0
2876
Rebeca Torró davant Chen Wu Keping, en una reunió a Ontinyent

La compareixença es farà a petició del PP per tal que s’explique com es van pagar els 31,5 milions del material sanitari importat de la Xina

La secretària autonòmica d’Economia, l’ontinyentina Rebeca Torró haurà d’explicar davant la comissió d’Economia de les Corts els pagaments dels 8 avions carregats amb material sanitari procedent de la Xina comprats a l’empresari xinés afincat a Ontinyent, Chen Wu Keping, i que van costar 31,5 milions d’euros durant la pandèmia del coronavirus.

La compareixença de la número 2 d’Economia serà el pròxim 9 de juliol i es farà a petició del PP i haurà d’esclarir com es van dur a terme els pagamenets dels avions, i si es va fer per avançat o es va pagar una vegada s’havia comprat ja la mercaderia ja que s’han donat les dues versions sobre com es va liquidar la compra.

D’una altra banda el PP també demana que Torró explique les possibles irregularitats en la contractació d’eixos 8 avions, ja que el contracte es va signar el 17 de març, tres dies després de declarar-se l’estat d’alarma però basant-se en una normativa que encara no s’havia aprovat en la data de la firma. Este fet va ser considerat com un «error» en la Conselleria de Sanitat, i les dades finalment van acabar sent modificades en la plataforma de contractació. Esta divergència va fer que el PP arribara a denunciar l’operació davant de la justícia i també davant l’Agència Antifrau, on es va derivar.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí