Ramón Esteve, Almudena Francés, les Camareres, els Gegants i Cabets, El Regall i Amelia Martínez, premis ‘9 d’Octubre’ 2018 d’Ontinyent

0
2700
Galeria dels guardonats amb els premis 9 d'Octubre d'Ontinyent

Els grups municipals i l’alcalde d’Ontinyent distingeixen a personalitats i col·lectius de la ciutat per la seua tasca en benefici de la societat a diferents àmbits

La psicòloga María Amelia Martínez, l’arquitecte Ramón Esteve, la contacontes Almudena Francés, l’Associació de Gegants i Cabets, l’Agrupació de Camareres de la Purísima i el grup de dolçaines i percussió El Regall son les persones i entitats que l’Ajuntament d’Ontinyent reconeixerà enguany als seus premis ‘9 d’octubre’ per la seua tasca en benefici de la societat a diferents àmbits.

Així s’ha acordat hui per consens de l’alcalde i tots els grups polítics representats en l’Ajuntament, un sistema que es ve aplicant des de 2012. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que la tria dels homenatjats “naix de l’acord i el consens de tots els partits. Es essencial que els premiades i premiats siguen de tot el poble, i l’única manera es escoltant i acceptant les propostes dels representats legítims de tot el poble. Felicitem a totes i tots els guardonats, i agraïm la tasca de tots els grups que han posat el seu granet de sorra perquè estos premis siguen de tota la societat ontinyentina”, manifestava.

Quant als mèrits dels guardonats, la psicòloga Mª Amèlia Martínez Valls es directora del Projecte Trèvol des de 1998, però també ha desenvolupat la seua tasca en diferents àmbits a la docència a la UNED i a l’empresa privada. A més ha participat en diferents jornades i congressos i va tenir una destacada tasca en el VIII Simposi Internacional d’Ocupació amb Recolzament en València.

L’Agrupació de Camareres, amb una trajectòria que es remunta a 1967, aglutina a totes les dones que han estat Camareres de la Puríssima al llarg del temps. Formen part de l’Associació de Festes de la Puríssima i destaquen pel seu treball en benefici de les festes patronals d ela ciutat.

Ramón Esteve Cambra és el fundador i director de Ramón Esteve Estudi d’Arquitectura des de 1991. Doctor en Arquitectura per la UPV i arquitecte per l’Escola Superior de Madrid, desenvolupa la seua activitat tant en el camp de l’arquitectura i interiorisme com al disseny industrial i direcció artística, en àmbit nacional i internacional. Ha desenvolupat una important tasca docent a la UPV, i té nombrosos reconeixements com el premi COACV pel Centre d’Investigació Príncep Felip. A partir de la seua figura ha nascut tot un pol de disseny, i enguany la revista Forbes l’ha inclòs a la seua llista de les 100 ments més creatives.

Almudena Francés és contacontes i activista cultural. Ha inspirat iniciatives com les rutes de contacontes de la Safor o la Vall d’Albaida, el Festival de la Paraula de la Riera d’Agres i ha camejat la Comunitat Valenciana de cap a cap amb la seua maleta d’històries i els seus espectacles. És també escriptora, amb llibres com La rabosa malfaenera i coautora del manual Escriu-me, i sempre ha tractat de donar veu a les silenciades i silenciats, per tal de visibilitzar a estes persones.

El grup de dolçaines i percusió El Regall, fundat en 1988, està format per més de 25 persones que intervenen en nombroses cercaviles, dansades, albaes, correfocs, mercats medievals, festes de moros i cristians, i concerts pertot arreu. Són grup dinàmic immers plenament en l’activitat sociocultural de La Vall d’Albaida, i han guanyat nombrosos premis com el I Premi d’Interpretació per a dolçaina i percussió d’Algemesí (Musicat), o el 2on Premi al Certamen d’Interpretació per a Gran Colla de la ciutat d’Altea D’altra banda, va ser un dels primers grups en fer enregistraments de dolçaina en 1995, amb el CD “De festa amb El Regall”.

Finalment, l’Associació de Gegants i Cabets, creada al 1992 amb motiu de la recuperació de les figures dels Gegants, celebrava l’any passat el seu 25 anniversari. Al llarg de tot aquest temps ha dut el nom d’Ontinyent arreu de tot l’estat i han contribuït de manera essencial a la recuperació de les tradicions de diferents figures processionals com l’Aguila o la Tartuga, que formen part del bestiari ontinyentí. Des de 1994 celebren aplecs amb caràcter quatrienal, que converteixen Ontinyent en l’epicentre gegantes d’Espanya. Enguany mateix celebraran el 28 d’octubre el VII Aplec de Gegants i Cabets que reunirà a 115 figures de 13 localitats.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí