Ramón Estellés i Clara Maria Parejo seran els mantenidors de les falleres majors de Dénia 2019

0
1563

Aquest divendres, 14 de setembre, les falleres majors de Dénia han conegut en persona als que s’encarregaran de les seves exaltacions com a màximes representants de les falles de Dénia durant les seves presentacions, els dies 21 i 23 de setembre.

Acompanyades pel vicepresident de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, s’han traslladat a València per dinar amb ells.

Ramón Estellés, secretari de la JCF de València

Ramón Estellés i Feliu, actual secretari de la Junta Central Fallera de València
Ramón Estellés i Feliu, actual secretari de la Junta Central Fallera de València

L’encarregat d’exaltar a Amparo Petrie serà Ramón Estellés i Feliu, actual secretari de la Junta Central Fallera de València. Estellés pertany a la Falla Pere Cabanes-Joan XXIII, on ha exercit com a president durant tres exercicis. També ha ostentat els càrrecs de secretari, vicepresident i delegat de cultura, i ha estat autor del llibret en diverses ocasions.

Ramón Estellés ha col·laborat en nombroses publicacions i llibrets fallers, i és autor del projecte de recerca sobre la reconstrucció dels censos fallers de 1937 i 1943.

L’any 2014 va rebre el Premi Gegant concedit pels presidents de la Federació de Falles Benicalap-Campanar, i el 2018, el Premi Taronja lliurat pels seus companys de la Junta Central Fallera.

Clara Maria Parejo, fallera major infantil de València 2017

Clara Maria Parejo Pérez, fallera major infantil de València en 2017
Clara Maria Parejo Pérez, fallera major infantil de València en 2017

L’encarregada d’exaltar a Neus Suárez serà Clara Maria Parejo Pérez, fallera major infantil de València en 2017. Clara María va ser nomenada en un any especial per a les falles, l’any en què van ser declarades patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO.

Clara Maria Parejo és fallera des que va néixer de la comissió Zapadores- Vicente Lleó, de la que el seu avi va ser membre fundador i que enguany celebra el seu 75 aniversari. Viu les falles amb passió i implicació, i participa en els playbacks organitzats per la Junta Central Fallera.

Actualment estudia 2n de l’ESO al col·legi Salesianos Sant Joan Bosco de València, i ha exercit com exaltadora de les falleres majors de Manises, les falleres majors de Xàtiva i de la fallera major infantil de la comissió Rubén Darío -Fray Luis Colomer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here