Rafa Climent i Rebeca Torró es reuneixen amb la Plataforma per la Reindustrialització a Ontinyent

0
1234
Imatge de la trobada que ha tingut lloc a Ontinyent.

El conseller d’Economia anuncia la intenció d’augmentar el PEIV en 2021 fins als 46 milions com a suport a la indústria davant la crisi per la COVID-19

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent i la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, s’han reunit a Ontinyent amb amb la Plataforma per la Reindustrialització Territorial, integrada per COEVAL (Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida), FEDAC (Federació Empresarial de les Comarques de L’Alcoià i El Comtat) i IBIAE (Associació d’Empresaris d’Ibi i Comarca) per a valorar la situació empresarial d’aquestes comarques davant la crisi sanitària i econòmica provocada per la COVID-19.

En la trobada el conseller ha anunciat la intenció de la conselleria d’augmentar el pressupost del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (PEIV) per a 2021 fins als 46 milions enfront dels 32 de 2020 com a suport ferm a la indústria davant la crisi provocada per la Covid19.

El pressupost per a polígons industrials serà de 35 milions, s’augmentaran les ajudes en l’àmbit de la internacionalització fins als 12 milions, per a la digitalització altres 12 milions més i també es pretén realitzar un esforç molt important en ocupació i formació, passant dels 80 milions actuals fins als 150 milions.

Climent ha explicat que aquesta aposta per impulsar el PEIV inclou el suport a les Entitats de Gestió i Modernització de les Àrees Industrials, que podran finançar-se a través del pla, ja que les tres associacions s’han interessat per la creació d’una EGM.

El conseller ha explicat que estan treballant amb Xarxa Elèctrica Espanyola perquè comencen-les obres d’execució de les subestacions de Serrallo, Sanxo Llop i Castalla, així com per a la creació d’una altra a la comarca de la Vall d’Albaida, concretament entre Agullent i Albaida.

El conseller ha destacat que l’eix industrial Ontinyent-Alcoi-Ibi ha demostrat «una gran capacitat productiva i d’adaptació, d’empreses i treballadors per a reinventar-se i adaptar-se a una situació adversa com la pandèmia que estem patint. La complementarietat i la cooperació entre les empreses ha permés que la indústria d’aquestes comarques està tenint un paper important en la lluita contra la pandèmia destacant la producció de nombrosos productes de salut «.

Els representants empresarials han admés que la indústria es troba en una situació millor que altres sectors com el turisme i han agraït a la conselleria que s’hagen représ les ajudes del PEIV, i han expressat la necessitat que els ajuntament cada vegada més continuen invertint també en la modernització dels polígons industrials.

També han plantejat la possibilitat d’estudiar la possible col·laboració del sector industrial amb el del turisme per a pal·liar el descens d’activitat d’aquest sector, i han expressat la seua preocupació per la situació del xicotet comerç.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí